Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Latvijas Skolu orientēšanās kausā vairāk nekā 600 dalībnieku, uzvara RCHV

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas Skolu orientēšanās kausā vairāk nekā 600 dalībnieku, uzvara RCHV
Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Latvijas Skolu orientēšanās kauss norisinājās Rīgā, Mežaparka Lielajā estrādē, un pulcēja vairāk kā 600 dalībniekus no 80 dažādām Latvijas izglītības iestādēm, lai pārstāvētu savu skolu lielajos orientēšanās svētkos un noskaidrotu labāko skolas komandu Latvijas Skolu kausa ieguvēju, par ko kļuva Rīgas Centra humanitārā vidusskola.

Skolu kausa kopvērtējumā visvairāk punktus nopelnīja un uzvaru svinēja Rīgas Centra humanitārā vidusskola, kuras kontā 2939 punkti. Spraigajā cīņā par otro vietu Ķeguma vidusskola ar 2823 punktiem ar pavisam nelielu pārsvaru apsteidza Ogres 1. vidusskolu, kurai 2810 punkti.

Tu godalgotajam trijniekam bija arī ceturtās un piektās vietas ieguvēji. Rīgas Valsts 1. ģimnāzija ar 2793 punktiem bija ceturtie, līdz trijniekam pietrūkstot tikai 17 punktiem, bet vēl septiņi mazāk un 5. vieta Rīgas Valsts 2. ģimnāzijai. Savukārt daudzskaitlīgākās skolas titulu dalīja Rīgas Valsts 2. ģimnāzija ar Ikšķiles vidusskolu.

Uz vietas pasākumā norisinājās arī dažādu balvu izloze. Bez iespējas laimēt galvenās balvas - labākās skolas titulu ar orientēšanās dienas pasākumu brīvi izvēlētā laikā un daudzskaitlīgākās skolas titulu ar 1000 EUR dāvanu karti no apģērbu ražotāja “Mintprint”, tika apbalvotas arī skolu kopvērtējuma 1.-3. vietas ieguvējas ar kausiem un sponsoru balvām. Latvijas Skolu orientēšanās kausa izcīņu sacensības skolu komandām organizēja Latvijas Orientēšanās federācija.

Informāciju sagatavoja
Sacensību galvenais tiesnesis
Matīss Ratnieks