Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionāts sākas ar Pauliņa 34. vietu sprintā

Eiropas čempionāts sākas ar Pauliņa 34. vietu sprintā
Artūrs Pauliņš
Publicitātes foto

No 21. līdz 27. maijam Čehijā, Jesenīkas pilsētas apkārtnē notiek Eiropas čempionāts orientēšanās sportā. Sacensību ievada nedēļas nogalē notika jauktās sprinta stafetes, kurās Latvijas izlase nepiedalījās un individuālās sprinta sacensības, kuru finālā iekļuva Artūrs Pauliņš, kurš ieguva 34. vietu.

Eiropas čempionāts notiek reizi divos gados un, ņemot vērā, ka spēcīgākās orientēšanās nācijas nāk no vecā kontinenta, ir vismaz ar tikpat lielu konkurenci kā Pasaules čempionāts - pat lielāku, jo Eiropas čempionātā no katras valsts var startēt divreiz vairāk sportistu nekā pasaules čempionātā. Šis ir jau devītais Eiropas čempionāts un šoreiz tajā piedalās Latvijas izlase 12 orientieristu sastāvā.

Lai arī Latvijai ir bijuši lieliski rezultāti iepriekšējos Eiropas čempionātos - Mārtiņa Sirmā sudraba medaļas 2006. un 2008. gadā, Edgara Bertuka piektā vieta pirms diviem gadiem Portugālē. Šoreiz izteikta kandidāta uz vietu labāko desmitniekā nav. Komanda ir vienmērīgi spēcīga un tas sola labas izredzes stafetē.

Čempionāta ievadā notika sacensības orientēšanās sprintā, kur startēja Artūrs Pauliņš, Dāvis Dišlers, Valters Āboliņš un Sandra Grosberga. Diemžēl fināla sacensībām kvalificējās tikai Artūrs Pauliņš, kurš tajās finišēja 34. vietā.

“Kvalifikācijā biju savā optimālajā formā, kas ļāva cerēt, ka arī finālā vajadzētu būt tāpat un varbūt pat labāk. Iesildoties vēl nekas neliecināja, ka fiziski nebūšu "vilcējs". Bet jau ātri pēc distances sākumā sapratu, ka mans ķermenis ir ļoti noguris un knapi spēju to vilkt uz priekšu. Tās, protams, nav tās sajūtas ar kurām var kaut ko izskriet un cerēt uz mazāku pērienu no pretinieku puses. Liekas, kā galvenais iemesls jāmin tas, ka nepaspēju atjaunoties pirms fināla, jo ar tik mīkstām kājām nebiju sen skrējis,” tā savu sniegumu komentēja nedaudz vīlies finālists.

Eiropas čempionāta programma

DatumsLaiksDisciplīna
21. maijs13:30Sprinta stafete
22. maijs10:00Sprinta kvalifikācija
17:00Sprinta fināls
23. maijs11:00Garās distances kvalifikācija
24. maijs13:25Garās distances fināls
25. maijs16:00Vidējās distances kvalifikācija
26. maijs14:45Vidējās distances fināls
27. maijs11:00Stafete