Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Vanagkalnā sadala pirmos medaļu komplektus orientēšanās ar slēpēm

Agris Suveizda

Vanagkalnā sadala pirmos medaļu komplektus orientēšanās ar slēpēm
Andris Kivlenieks
Foto: LOF

Piektdien Vanagkalnā, Jaunpiebalgas novadā sadalītas Latvijas čempionāta godalgas sprinta distancē orientēšanās ar slēpēm. Elites grupās uzvara Andrim Kivleniekam (Ogre OK) un Monikai Badunai (Madonas BJSS/OK Arona).

Pateicoties aukstumam un lieliskiem sniega apstākļiem, Latvijas čempionāts orientēšanās ar slēpēm pēc divu gadu pārtraukuma atkal var norisināties februārī, kā tas tradicionāli ir bijis. 2017. gada čempionu tituli tika sadalīti Madonā pirms nepilniem diviem mēnešiem.

Vīru elitē A. Kivlenieks 3,9km garo distanci veica 14 minūtēs 49 sekundēs, kas bija par 17 sekundēm ātrāk kā otrās vietas ieguvējam Naurim Raizem (Madonas BJSS/OK Arona). Minūti lēnāks trasē bija Andris Jubelis (Mežmalas/Madona), kuram bronza. A. Kivlenieks atzīst, ka distancē veicies labi, taču arī plānojums bijis samērā vienkāršs: “Distance bija ļoti ātra, iespējams arī pieļāvu kādu varianta kļūdu. Protams, braucu uz Latvijas čempionātu ar cerību uzvarēt, bet ļoti labi apzinājos, ka konkurenti arī nesnauž un cīņa būs sīva. Jāuzslavē sacensību organizatori par kvalitatīvo un precīzi izveidoto špūru tīklu, bija prieks orientēties.”

Dāmu konkurencē ātrākā bija Lietuvas sportiste Gabriele Andrasiuniene, tomēr viņa necīnījās par Latvijas čempionāta godalgām, tādēļ zelts Monikai Badunai (Madonas BJSS/OK Arona). Sudrabs daugavpilietei Ļubovai Pavļukovai (Stiga OK/BJC Jaunība), bet bronza Unai Aramai (Madonas BJSS/OK Arona).

Sacensības sestdien turpināsies ar vidējo distanci, bet svētdien tiks noskaidroti spēcīgākie garajā distancē.

Informāciju sagatavoja:
LOF sabiedrisko attiecību daļa