Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Ar Silda un Grosbergas uzvarām sākušies "Rīgas kausi" orientēšanās sportā ar 10 valstu dalību

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ar Silda un Grosbergas uzvarām sākušies "Rīgas kausi" orientēšanās sportā ar 10 valstu dalību
Foto: M.Gaļinovskis/Latvijas Orientēšanās federācija.

Ar viena no vadošā Igaunijas izlases pārstāvja Timo Silda un Latvijas izlases līderes Sandras Grosbergas uzvarām sākušies “Rīgas kausi” orientēšanās sportā, pulcējot kuplu un spēcīgu sastāvu.

Lieldienu noskaņā aizvadīta pirmā "Rīgas kausu" diena, kur orientieristi Riekstukalna apkārtnē sacentās vidējā distancē. Šīs sacensības pulcēja gan prāvu dalībnieku, gan arī valstu skaitu, jo “Rīgas kausos” visās grupās kopā sacentās ap 650 sportistu no 10 valstīm.

Iepriekš ziņojām, ka ar Silda un Grosbergas uzvarām aprīļa pirmajā nedēļas nogalē noslēdzās populārās sacensības "Kurzemes pavasaris", kas bija arī Latvijas kausa pirmais posms orientēšanās sportā. Arī “Rīgas kausos” pēc pirmās dienas vadībā ir Silds ar Grosbergu, tikai šoreiz no latviski runājošo igauņu brāļiem tas ir Timo, ne Lauri.

Elitē vīriešiem, kur sacentās pāri par 50 dalībniekiem, Timo Silds uzrādīja ātrāko laiku (29:04) par 16 sekundēm apsteidzot savu brāli Lauri Sildu. Abi Sildi bija vienīgie, kuri distanci veica ātrāk par pusstundu. Trešo vietu ieguva viens no vadošajiem lietuviešiem Vilius Aleliunas, no līdera atpaliekot pusotru minūti, bet par 12 sekundēm apsteidzot somu Samu Heisku. Sešinieku noslēdza abi labākie latvieši Uldis Upītis (+2:19) un Rihards Krūmiņš (+2:52).

Dāmu elites konkurencē 14 dalībnieču vidū pārliecinoši ātrākā bija Sandra Grosberga, kura gandrīz par četrām minūtēm (3:44) apsteidza tuvāko sekotāju Signi Sirmo, tādējādi pirmās divas vietas ieņemot latvietēm. Trešo laiku uzrādīja somiete Salla Isoherranena, kura no Signes atpalika 42 sekundes, bet par pusminūti apsteidza lietuviete Sandru Paužaiti, kurai cieši sekoja Laura Vīķe.