Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:267, Did:0, useCase: 3

Smiltenē pulcēsies Baltijas labākie kalnu velosipēdisti

Andrejs Siliņš

Smiltenē pulcēsies Baltijas labākie kalnu velosipēdisti
Igo Japiņš un Igors Melderis

Svētdien Smiltenē notiks Nissan kalnu divriteņu (MTB) Baltijas kausa noslēguma posms, kurā piedalīsies vadošie Latvijas, Igaunijas un Lietuvas velobraucēji, un tiem pienācīgu konkurenci sastādīs arī Zviedrijas un Krievijas čempioni.

Kā šodien notikušajā preses konferencē informēja sacensību organizators Igo Japiņš, svētdien Smiltenē cīņa solās būt ļoti aizraujoša, jo labākajos sastāvos būs abas Latvijas profesionālās riteņbraukšanas komandas - “Rietumu banka - Rīga” un “Dynatek Latvia”, kuriem nopietnu konkurenci sastādīs Igaunijas veloseriāla “Elion cup” uzvarētājs Alans Oras, Krievijas čempions Ivans Seļedkovs un Zviedrijas spēcīgākais braucējs Magnuss Darvels.

“Esmu tiko atgriezies no Pasaules čempionāta šosejas riteņbraukšanā un fiziski jūtos ļoti labi. Pats gan neesmu piedalījies nevienā Nissan Baltijas kausa posmā, bet mani komandas biedri ir teikuši, ka trases ir grūtas, bet interesantas. Es esmu sportists, kuram patīk tieši grūtākas trases. Kā jau profesionāls sportists, Smiltenē cīnīšos tikai par uzvaru,” norādīja “Rietumu banka - Rīga” komandas sportists Aleksejs Saramotins.

“Nissan ir Pasaules kausa kalnu divriteņiem ģenerālsponsors. Mūsu filosofija ir atbalstīt piedzīvojuma sporta veidus, kuros var iesaistīties visa ģimene, jo arī mūsu automašīnas ir tieši kā radītas gan braukšanai pilsētā, gan bezceļu apstākļos. Esam patiesi priecīgi būt nozīmīga daļa no šī jaunā un aizraujošā veloseriāla,” prieku par sadarbību neslēpa Nissan oficiālā dīlera SIA Motorcentrs tirdzniecības vadītājs Igors Melderis.

Pirmo gadu pēc Nissan Europe iniciatīvas sadarbībā ar igauņu organizatoriem tika izveidotas sacensības "Nissan MTB kauss" - prologs un trīs etapu sacensības. Trešais noslēguma etaps norisinās 5. oktobrī Smiltenē.

2007. gadā MTB braucēji Smiltenes trasi atzina par vienu no vislabākajām, tādēļ organizatori nolēma to pataupīt sezonas noslēdzošām sacīkstēm. Smiltenes aplī atstātas visinteresantākās vietas un veikti nelieli uzlabojumi.

Sacensības, galvenokārt, paredzētas pēc komandu principa, tomēr tiek aicināti arī individuālie braucēji. MTB maratonā dalība atļauta dalībniekiem sākot no 1991. dzimšanas gada, Tautas braucienā - no 1993. dz. g., savukārt Ģimeņu braucienā vecuma ierobežojumu nav.

Jaunums - Ģimeņu brauciens izveidots tā, ka vecāki bez papildus maksas varēs kopā ar saviem bērniem doties īstā MTB trasē (apm. 10 km), bet pēc tam startēt MTB vai Tautas braucienā.

Šobrīd organizatori plāno 2009. gada Nissan MTB kausa kalendāru un jau ir zināms, ka viens no etapiem norisināsies arī Lietuvā. Tiek spriests arī par sacensību formāta pilnveidošanu.

Informāciju sagatavoja
Olafs Jākabsons

     [+] [-]

, 2008-10-01 16:06, pirms 16 gadiem
O! Varētu aiziet paskatīties!

     [+] [-]

, 2008-10-01 19:11, pirms 16 gadiem
Būs ļoti intresanta un aizraujoša trase, varu garantēt , īpaši , ja uzlīs lietus