Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Spīdvejists Vords pārcietis divas operācijas, turpinās ārstēties Londonā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Spīdvejists Vords pārcietis divas operācijas, turpinās ārstēties Londonā
"Zielona Gora" līdzjutējs pie slimnīcas
Foto: sportowefakty.pl

Viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes spīdvejistiem Dārsijs Vords pēc smagā kritiena svētdienas sacensībās Polijā pārcietis jau otro operāciju. Jau drīzumā Vords tiks nogādāts uz Londonu, kur turpinās ārstēties.

Austrālietis Dārsijs Vords ir viens no vislabākajiem jaunajiem spīdvejistiem visā pasaulē. Divas reizes viņš kļuvis par pasaules junioru čempionu, kā arī cerīgi bija pieteicis sevi „Grand Prix” seriālā. Šajās sacensībās viņš gan kādu laiku nebija braucis, jo pagājušajā gadā pirms Latvijas „Grand Prix” posma neizturēja alkohola testu, par ko tika diskvalificēts līdz pat šī gada jūnijam. Pēc atgriešanās viņš demonstrēja lielisku braukšanu, taču svētdienas Polijas Ekstralīgas sacensības varētu kļūt par pēdējām viņa karjerā.

15. braucienā, mēģinot apdzīt Artjomu Lagutu, Vords krita un ietriecās treka apmalē. Nekavējoties viņš tika aizvests uz slimnīcu, kur viņam tika veiktas divas operācijas. Pēc šīm operācijām informācija par spīdvejista stāvokli bija ļoti skopa, aprobežojoties ar to, ka Vords ir pie samaņas un spēj runāt, kā arī to, ka viņa stāvoklis pēc mugurkaula operācijas ir stabils.

Trešdien Polijas kluba „Zielona Gora” vadība sasauca īpašu preses konferenci, kurā informēja, ka Vords jau tuvākajā laikā tiks nogādāts uz Angliju, kur turpinās ārstēšanos. Kā pastāstīja kluba pārstāvji, Anglijā Vords ārstēsies pāris minūšu attālumā no savas ģimenes, kas viņam palīdzēs atgūties psiholoģiskajā ziņā. Nav izslēgts, ka Vords vairs ne tikai nevarēs startēt sacensībās, bet arī staigāt. Ārsti ar secinājumiem nesteidzas, sakot, ka ir nepieciešams vismaz mēnesis, pēc kā situācija kļūšot skaidrāka. Šobrīd Vords jūtas daudz labāk un viņam vairs nav nepieciešamas pretsāpju injekcijas tik lielā apjomā kā iepriekš. Spīdvejista tēvs lūdzis neizklāstīt detaļas par dēla stāvokli.

Vorda smagais savainojums satricinājis visu spīdveja pasauli. Šī iemesla dēļ tika atceltas spīdveja sacīkstes Lielbritānijā, bet braucēji no visas pasaules sociālajos tīklos pauda atbalstu Dārsijam. Jau nākamajā dienā pēc avārijas vairāki tūkstoši „Zielona Gora” līdzjutēju sapulcējās pie slimnīcas, kurā ārstējās Vords, novēlot viņam iespējami ātru atlabšanu, bet sociālajos tīklos plaši tika izmantots heštegs „StayStrongDarcy”.

     [+] [-]

, 2015-08-26 16:32, pirms 9 gadiem
Protams, tagad jau "lielie vīri" būs gudri un pieņems lēmumu ka jāliek barjeras apkārt visam trekam

     [+] [-]

, 2015-08-26 16:37, pirms 9 gadiem
biedrinjsh#15 rakstīja: Protams, tagad jau "lielie vīri" būs gudri un pieņems lēmumu ka jāliek barjeras apkārt visam trekam
A kur tu tur uzliksi vel?Tad visas trases jataisa platakas,un japartaisa starts ari.Sitas notiek viena reize no 10 miljoni drosi.

     [+] [-]

, 2015-08-26 16:49, pirms 9 gadiem
Slikta pieredze ar mikstam bortam taisnos (tadas pašas ka pagriezenos) jau bija izmeginats...