Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Poļu treneris: "Kāda jēga Polijai sponsorēt Latvijas spīdveju?"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Poļu treneris: "Kāda jēga Polijai sponsorēt Latvijas spīdveju?"
Česlavs Černickis (no labās)
Foto: sportowefakty.pl

Polijas spīdveja treneris Česlavs Černickis intervijā Polijas portālam sportowefakty.pl asi kritizējis Daugavpils "Lokomotīves" piedalīšanos šīs valsts spīdveja čempionātā, sakot, ka ir pienācis laiks aizliegt daugavpiliešiem startēt Polijā.

Lai arī daudzās runas par Daugavpils "Lokomotīves" nepielaišanu startēt Polijas Ekstralīgā jau ir norimušas, laiku pa laikam žurnālisti atgriežas pie šī jautājuma. Vienā no intervijā portāls sportowefakty.pl lūdza izteikt savu viedokli par izviedojušos situāciju poļu treneri Česlavu Černicki. Lielākā daļa treneru, sporta funkcionāru un poļu līdzjutēju līdz šim bija "Lokomotīves" pusē, taču Černicka viedoklis bijis diametrāli pretējs. Vēl vairāk, viņš uzskata, ka "Lokomotīvei" vispār nebūtu jāstartē Polijā vai vismaz jāaizliedz iespēja iekļūt Ekstralīgā:

"Neesmu ne nacionālists, ne rasists, taču mums būtu sev jāuzdod viens jautājums. Ko mums deva iepriekšējā gada Polijas 1. līgas čempionāts, kura finālā brauca Daugavpils pret Ostruvu? Katrs, kurš lasīja reglamentu, zināja, ka latviešiem nav cerību tikt augstāk, jo viņi nevarēja izpildīt noteiktus kritērijus. Tā visa rezultātā tika izmesta liela nauda. Klubi cīnījās pret latviešiem, tāpat kā paši latvieši cīnījās paši pret sevi. "Lokomotīve" zaudēja, jo tai bija spēcīgs sastāvs. Komandā brauca Antonio Lindbeks un Fredriks Lindgrens, kuriem bija jāsamaksā liela nauda par iegūtajiem punktiem. Aplūkosim šo situāciju no Polijas klubu viedokļa, kuriem tie bija lieli izdevumi.

Manā skatījumā nekāda tālākā latviešu dalība Polijas čempionātā nav pieņemama. Mēs nedrīkstam būt sentimentāli. Polijas spīdvejs cieš zaudējumus. Mums nav jābūt par labajiem tēvočiem, kuri sponsorēs Latvijas spīdveja attīstību. Daugavpilij ir jāpasaka: "Uz redzēšanos!" Nav nekādas nepieciešamības raudāt pie izlieta piena, kad runa iet par lielu naudu. Latviešiem jau no sākta gala bija jānosaka stingri nosacījumi startēšanai Ekstralīgā."

Česlavs Černickis Polijā pazīstams ne tikai kā panākumiem bagāts treneris, bet arī kā liels kritizētājs. Lielākajā daļā interviju viņš diezgan asi izteicies par daudziem braucējiem, klubiem un to politiku, kā arī treneriem. Šī iemesla dēļ viņa viedoklis nereti netiek uztverts īpaši nopietni. Savas treneru karjeras laikā viņš vairākkārt ieguvis Polijas čempionāta godalgas, taču kopš 2011. gada nevienu klubu vairs nav trenējis.

Izmantotie resursi:
WP SportoweFakty - Sport wiadomości, relacje,...

     [+] [-]

, 2016-01-26 23:16, pirms 8 gadiem
un no 2011.gada visu ir pateicis!
Slēpts komentārs: Skudriniekss

     [+] [-]

, 2016-01-26 23:29, pirms 8 gadiem
Taads kladzinaataajs vien ir,Daugavpils ir personiigi nopelniijusi vietu Ekstraliigaa,taa ka aizliegshana tur starteet buutu absurds,kaut gan shii teema taa pat ir izcilaata

     [+] [-]

, 2016-01-26 23:33, pirms 8 gadiem
Vai spīdvejs ir sprintēšana pa robežas zaļo zonu ar kontrabandas cigaretēm? Jo, cik es saprotu, spīdvejs esot populārākais sporta veids Latgalē.

  +3 [+] [-]

, 2016-01-26 23:44, pirms 8 gadiem
MachimoI rakstīja: Vai spīdvejs ir sprintēšana pa robežas zaļo zonu ar kontrabandas cigaretēm? Jo, cik es saprotu, spīdvejs esot populārākais sporta veids Latgalē.
tieshi taa,ar mopeediem gar robezhu driftojam garaam apsargiem,piekraameejushi pilanas somas ar Bondiku (kaa tad tu domaaji spiidvejaa treneejas,finanseejums ar no shii nodarbes)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-01-27 06:08, pirms 8 gadiem
Par nožēlu poļu trenerim daļēji jāpiekrīt, kamdēļ mainīt savas valsts reglamentu kaut kādas Latvijas komandas labā, kurai spidvejs savā valstī netiek atbalstīts,televīzijā nerādīts ,nav talantīgu braucēju, kaut kādā brīdī, tas notiks, kad Ribņikova kung am tas viss apniks, labāk skatīties tv sieviešu basketbolu vai jauniešu hokeju, vai ne! Jāpriecājās par to pašu iespēju, kamēr poļi dot braukt ,krāt pieredzi un baudīt spidveja svētkus.

  +2 [+] [-]

, 2016-01-27 13:25, pirms 8 gadiem
Šogad Spīdvejs kļūs pats apmeklētākais sporta veids LV, sakarā ar Dinamo Rīgas neizteiksmīgo sniegumu.