Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Vofindens vēl nav čempions. Iversenam otrā uzvara

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Vofindens vēl nav čempions. Iversenam otrā uzvara
Nīlss Kristians Iversens kļva par Skandināvijas "Grand Prix" ieguvēju spīdvejā un kopvērtējumā pacēlās uz 3. vietu.

Par Skandināvijas "Grand Prix" ieguvēju spīdvejā sestdien Stokholmā kļuva dānis Nīlss Kristians Iversens, kuram tā bija otrā uzvara šosezon un karjerā. Anglis Tais Vofindens vienu posmu pirms finiša vēl tomēr nekļuva par pasaules čempionu, kaut gan tik un tā viņš ir ļoti tuvu titulam.

Pirmās spīdveja sacensības jaunajā "Friends Arena" sākās ar smagu kritienu - jau 2. braucienā kritienu piedzīvoja Tais Vofindens un polis Tomašs Gollobs (vainīgs bija Vofindens) un polim līdz ar to sacensības beidzās (viņu aizveda uz slimnīcu, kur konstatēja pamatīgus sasitumus un smadzeņu satricinājumu). Vofindens savainoja atslēgas kaulu, taču spēja sacensības turpināt un pat ieguva 7 punktus, tomēr tieši sāpju dēļ izstājās savā pēdējā braucienā un netika pusfinālā. Līdz ar to kļuva skaidrs, ka viņam neizdosies saglabāt 22 punktu pārsvaru pār tuvāko sekotāju poli Jaroslavu Hampelu un jau vienu posmu pirms GP seriāla finiša kļūt par pasaules čempionu.

Dānis Nīlss Kristians Iversens sacensības sāka ar diskvalifikāciju par pāragru startu, bet tad viņš guva sešas pārliecinošas uzvaras pēc kārtas - atlikušajos četros braucienos pamatsacensībās, pusfinālā un finālā. Iversens šosezon bija uzvarējis arī Itālijas GP izcīņā. Uzvara Stokholmā ļāva Iversenam kopvērtējumā pacelties uz 3. vietu un ... deva vietu nākamā gada GP sacensību seriālā vācietim Martinam Smolinskim (kļūs par pirmo vācieti GP seriāla pamatsastāvā). Iversens līdz ar to nodrošināja sev vietu kopvērtējuma astoņniekā un, tā kā tieši Iversens uzvarēja GP pretendentu finālā, tad tagad arī 4. vietas ieguvējs tajā Smolinskis tiek 2014. gada GP seriāla pamatsastāvā (no pretendentu fināla tiek pirmie trīs).
Finālā Iversens apsteidza slovēni Mateju Žagaru, Hampelu un amerikāni Gregu Henkoku.

Pirms pēdējā posma, kas risināsies 5. oktobrī Toruņā (Polija), Vofindens tuvāko sekotāju Hampelu apsteidz par 16 punktiem un viņam pietiks iegūt 6 punktus, lai kļūtu par pasaules čempionu. Trešais ir Iversens, kurš par 5 punktiem apsteidz Emīlu Saifutdinovu, taču tas šosezobn vairs nestartēs, bet par 6 punktiem no dāņa atpaliek viņa tautietis Nikijs Pedersens un par 8 punktiem - Henkoks. Vēl astoņniekā ir Žagars un austrālietis Darsijs Vords, kurš Stokholmā ieguva 15 punktus (pusfinālā palika trešais).