Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Gollobs atsakās no "Grand Prix", viņa vietā Hariss

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Gollobs atsakās no "Grand Prix", viņa vietā Hariss
Kriss Hariss
Foto: Jevgēņijs Jaņens, Sportacentrs.com

Polijas pieredzējušais spīdvejs Tomašs Gollobs atteicies no viņam piešķirtā "wild-card" 2014. gada "Grand Prix" seriālā, tādā veidā dodot iespēju pieredzējušajam britam Krisam Harisam.

42 gadus vecais poļu spīdvejists Tomašs Gollobs šo sezonu "Grand Prix" aizvadīja nesekmīgi, jo nevarēja braukt pilnvērtīgi savainojuma dēļ. Jau vasarā viņš paziņoja, ka vairs nebrauks Polijas izlasē Pasaules kausa izcīņā, bet tagad viņš ir pielicis punktu arī startiem "Grand Prix". Sākotnēji Gollobam tika piešķirts "wild-card" dalībai 2014. gada sezonas posmos, tomēr neparedzētās problēmas ar sponsoriem likušas viņam no šīs domas atteikties.

Gollobs bija piedalījies visās "Grand Prix" sezonās kopš "Lielās balvas" izveides 1995. gadā. Šajā laikā viņš spēkojās 156 posmos, 53 reizes stājās uz goda pjedestāla, svinot arī 22 uzvaras. Septiņas reizes viņš pasaules čempionāta kopvērtējumā iekļuvis labāko trijniekā, bet par pasaules čempionu kļuva tikai vienu reizi - 2010. gadā 39 gadu vecumā! Vēl viena spīdveja leģenda pamet eliti, lai atbrīvotu ceļu jaunajai paaudzei.

Viņa aizvietotājs 2014. gadā gan nebūs nekāds jauniņais, bet gan labi pazīstamis brits Kriss Hariss jeb "Bombers". Hariss "Grand Prix" atlasē palika piektais (automātiski nākamās sezonas posmiem kvalificējas trīs), bet, pēc Golloba atteikšanās no starta un Nila Kristiana Iversena iekļūšanas pamatsastāva dalībnieku pulkā pa taisno caur 2013. gada kopvērtējumu, tieši Harisam tika piedāvāta iespēja startēt.

Pēdējo reizi pamatsastāva dalībnieku pulkā Hariss bija 2012. gadā, kad kopvērtējumā ieņēma 12. vietu. Pēc pieminētās sezonas beigām viņš bija apsvēris iespēju beigt profesionāla spīdvejista karjeru, tomēr ar savas dzīves biedrenes atbalstu nolēma turpināt braukt un atkal to darīja augstā līmenī.

31 gadu vecā britu braucēja augstākais sasniegums "Grand Prix" kopvērtējumā ir sestā vieta 2010. gadā, bet atsevišķos posmos uz goda pjedestāla viņš ir stājies septiņas reizes.

Izmantotie resursi:
Speedway World Championships.