Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevam un Gustam zaudējumi Zviedrijā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevam un Gustam zaudējumi Zviedrijā
Andžejs Ļebedevs

Zviedrijas Bauhaus-Ligan spīdveja čempionātā zaudējumus piedzīvoja Andžeja Ļebedeva un Franča Gusta pārstāvētās komandas, bet no mūsu spīdvejistiem sekmīgāks sniegums bija Ļebedevam, kurš bija viens no savas komandas līderiem.

Andžeja Ļebedeva pārstāvētā "Dackarna Malilla" viesos ar 42:48 piekāpās daugavpilieša bijušajam klubam "Rospiggarna Hallstavik". Mača liktenis izšķīrās priekšpēdējā braucienu sērijā, kad mājinieki uzvarēja trijos braucienos pēc kārtas - 5:1, 4:2 un 5:1. Viņi panāca 43:35 pirms abiem pēdējiem braucieniem un atstāja viesiem vairs tikai teorētiskas izredzes izglābties. Tas neizdevās. Andžeja Ļebdeva rēķinā 11 punktu (divas uzvaras braucienos), tik pat punktu arī polim Macejam Janovskim. Hallstavikas komandā 15 no 15 iespējamajiem punktiem atveda Kims Nilsons.
Franča Gusta pārstāvētā Jislavedas komanda "Lejonen" viesos ar 35:55 zaudēja "Piraterna Motala" spīdvejistiem. "Lauvu" rindās tikai pasaules čempions polis Bartošs Zmarzliks regulāri krāja punktus un uzvarēja trijos braucienos - viņam summā 14 punktu, bet no pārējiem vairāk par pieciem punktiem atveda tikai Peters Jungs (7). Gustam šoreiz 4 punkti četros braucienos.
Andžejam Ļebedevam neizdevās tikt Eiropas čempionāta finālposmos (8 punkti un 10. vieta pretendentu finālā, tikai viena punkta pietrūka, lai piedalītos papildbraucienos), bet tagad junioru pasaules čempionāta pusfinālos startēs Gusts, Ernests Matjušonoks, Ričards Ansviesulis un Artjoms Juhno. 20. maijā Pardubices mototrekā Čehijā brauks Ansviesulis un Matjušonoks, bet Vojensas mototrekā Dānijā - Gusts un Juhno. Pavisam būs trīs pusfināli un no katra finālposmos jeb GP2 posmos iekļūs pa pieciem labākajiem (vēl viena vieta katra posma rīkotājiem).