Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Ļebedevam un Gustam zaudējumi Zviedrijā

Ļebedevam un Gustam zaudējumi Zviedrijā
Andžejs Ļebedevs

Zviedrijas Bauhaus-Ligan spīdveja čempionātā zaudējumus piedzīvoja Andžeja Ļebedeva un Franča Gusta pārstāvētās komandas, bet no mūsu spīdvejistiem sekmīgāks sniegums bija Ļebedevam, kurš bija viens no savas komandas līderiem.

Andžeja Ļebedeva pārstāvētā "Dackarna Malilla" viesos ar 42:48 piekāpās daugavpilieša bijušajam klubam "Rospiggarna Hallstavik". Mača liktenis izšķīrās priekšpēdējā braucienu sērijā, kad mājinieki uzvarēja trijos braucienos pēc kārtas - 5:1, 4:2 un 5:1. Viņi panāca 43:35 pirms abiem pēdējiem braucieniem un atstāja viesiem vairs tikai teorētiskas izredzes izglābties. Tas neizdevās. Andžeja Ļebdeva rēķinā 11 punktu (divas uzvaras braucienos), tik pat punktu arī polim Macejam Janovskim. Hallstavikas komandā 15 no 15 iespējamajiem punktiem atveda Kims Nilsons.
Franča Gusta pārstāvētā Jislavedas komanda "Lejonen" viesos ar 35:55 zaudēja "Piraterna Motala" spīdvejistiem. "Lauvu" rindās tikai pasaules čempions polis Bartošs Zmarzliks regulāri krāja punktus un uzvarēja trijos braucienos - viņam summā 14 punktu, bet no pārējiem vairāk par pieciem punktiem atveda tikai Peters Jungs (7). Gustam šoreiz 4 punkti četros braucienos.
Andžejam Ļebedevam neizdevās tikt Eiropas čempionāta finālposmos (8 punkti un 10. vieta pretendentu finālā, tikai viena punkta pietrūka, lai piedalītos papildbraucienos), bet tagad junioru pasaules čempionāta pusfinālos startēs Gusts, Ernests Matjušonoks, Ričards Ansviesulis un Artjoms Juhno. 20. maijā Pardubices mototrekā Čehijā brauks Ansviesulis un Matjušonoks, bet Vojensas mototrekā Dānijā - Gusts un Juhno. Pavisam būs trīs pusfināli un no katra finālposmos jeb GP2 posmos iekļūs pa pieciem labākajiem (vēl viena vieta katra posma rīkotājiem).


Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix
1

Ļebedevam 12. vieta "Grand Prix" otrajā posmā Varšavā

LETA. Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs sestdien Varšavā ieņēma 12. vietu pasaules spīdveja čempionāta jeb "Grand Prix" otrajā posmā.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Spīdveja PČ sezona, klātienē vērojot vairāk nekā 50 000 skatītājiem, turpināsies Polijā

Sestdien, 11. maijā, FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona turpināsies ar tās otro posmu ''ORLEN FIM Speedway GP of Poland - Warsaw'', kas norisināsies ''PGE Narodowy stadium'' jeb Varšavas Nacionālajā stadionā Polijā, sacensības klātienē vērojot vairāk nekā 50 000 skatītājiem. Savas otrās sacensības pasaules čempionāta pamatsastāva braucēja statusā aizvadīs arī Latvijas spīdveja braucējs Andžejs Ļebedevs.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.