Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Gustam 9 punkti, komandai - uzvara

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Gustam 9 punkti, komandai - uzvara
Francis Gusts

Dānijas spīdveja līgā uzvaru guva Franča Gusta pārstāvētā Grinstedas komanda "GSK Liga", kas savā mototrekā ar 45:39 pārspēja "Team Fjelsted" motobraucējus. Gustam šoreiz nebija tik sekmīgs sniegums, kā pirms pāris dienām Zviedrijas Bauhaus-Ligan čempionātā, taču arī 9 punkti tik spraigā mačā bija ļoti vērtīgs pienesums.

Nevienā braucienā pāris, kurā bija Francis Gusts, nezaudēja - četras reizes neizšķirts 3:3 un pa vienai 5:1 un 4:2 uzvarai. Sekmīgi braucieni mijās ar nesekmīgiem. Vispirms - otrā vieta braucienā un 5:1 uzvara kopā ar Patriku Hansenu, kas ļāva komandai izvirzīties vadībā (8:4) un ko Grinstedas komanda vairs arī neatdeva. Tajos divos braucienos, kuros Gusts bija ceturtais, uzvarēja viņa pārinieks un otrādi - tajos divos braucienos, kuros uzvarēja Gusts, bez punktiem palika viņa pārinieks. Vēl vienā braucienā bija trešā vieta un uzvara 4:2 kopā ar Kenetu Bjerri, kas pirms trim pēdējiem braucieniem ļāva nedaudz atrauties - 35:32.
Priekšpēdējā braucienā Gusts uzvarēja, Hansens palika bez punktiem, bet ar 3:3 pietika, lai nodrošinātu komandai uzvaru mačā - 42:36 un sešus punktus vienā braucienā atgūt nav iespējams pat teorētiski.
Lielisku maču Grinstedas komandā aizvadīja polis Pžemislavs Pavļickis, kura rēķinā 17 no 18 iespējamajiem punktiem, 12 punkti bija Bjerrem un 9 - Gustam. Viesiem izcēlās viens no pagājušās sezonas Daugavpils "Optibet Lokomotīve" līderiem brits Adams Eliss - 15 punktu 7 braucienos.
Pēdējie divi mači Zviedrijas un Dānijas spīdveja līgās liecina tikai par vienu - Francis Gusts pēc smaga savainojuma atgūst sportisko formu. Soli pa solim.