Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Gustam 9 punkti, komandai - uzvara

Gustam 9 punkti, komandai - uzvara
Francis Gusts

Dānijas spīdveja līgā uzvaru guva Franča Gusta pārstāvētā Grinstedas komanda "GSK Liga", kas savā mototrekā ar 45:39 pārspēja "Team Fjelsted" motobraucējus. Gustam šoreiz nebija tik sekmīgs sniegums, kā pirms pāris dienām Zviedrijas Bauhaus-Ligan čempionātā, taču arī 9 punkti tik spraigā mačā bija ļoti vērtīgs pienesums.

Nevienā braucienā pāris, kurā bija Francis Gusts, nezaudēja - četras reizes neizšķirts 3:3 un pa vienai 5:1 un 4:2 uzvarai. Sekmīgi braucieni mijās ar nesekmīgiem. Vispirms - otrā vieta braucienā un 5:1 uzvara kopā ar Patriku Hansenu, kas ļāva komandai izvirzīties vadībā (8:4) un ko Grinstedas komanda vairs arī neatdeva. Tajos divos braucienos, kuros Gusts bija ceturtais, uzvarēja viņa pārinieks un otrādi - tajos divos braucienos, kuros uzvarēja Gusts, bez punktiem palika viņa pārinieks. Vēl vienā braucienā bija trešā vieta un uzvara 4:2 kopā ar Kenetu Bjerri, kas pirms trim pēdējiem braucieniem ļāva nedaudz atrauties - 35:32.
Priekšpēdējā braucienā Gusts uzvarēja, Hansens palika bez punktiem, bet ar 3:3 pietika, lai nodrošinātu komandai uzvaru mačā - 42:36 un sešus punktus vienā braucienā atgūt nav iespējams pat teorētiski.
Lielisku maču Grinstedas komandā aizvadīja polis Pžemislavs Pavļickis, kura rēķinā 17 no 18 iespējamajiem punktiem, 12 punkti bija Bjerrem un 9 - Gustam. Viesiem izcēlās viens no pagājušās sezonas Daugavpils "Optibet Lokomotīve" līderiem brits Adams Eliss - 15 punktu 7 braucienos.
Pēdējie divi mači Zviedrijas un Dānijas spīdveja līgās liecina tikai par vienu - Francis Gusts pēc smaga savainojuma atgūst sportisko formu. Soli pa solim.


Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix
1

Ļebedevam 12. vieta "Grand Prix" otrajā posmā Varšavā

LETA. Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs sestdien Varšavā ieņēma 12. vietu pasaules spīdveja čempionāta jeb "Grand Prix" otrajā posmā.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Spīdveja PČ sezona, klātienē vērojot vairāk nekā 50 000 skatītājiem, turpināsies Polijā

Sestdien, 11. maijā, FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona turpināsies ar tās otro posmu ''ORLEN FIM Speedway GP of Poland - Warsaw'', kas norisināsies ''PGE Narodowy stadium'' jeb Varšavas Nacionālajā stadionā Polijā, sacensības klātienē vērojot vairāk nekā 50 000 skatītājiem. Savas otrās sacensības pasaules čempionāta pamatsastāva braucēja statusā aizvadīs arī Latvijas spīdveja braucējs Andžejs Ļebedevs.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.