Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Ford" rūpnīcas komanda startēs Dakaras rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ford" rūpnīcas komanda startēs Dakaras rallijā
"Ford Ranger" auto Dakaras rallijam
Foto: topcar.co.za

2014. gada Dakaras rallijā, kas norisināsies janvārī, gatavojas startēt "Ford" rūpnīcas komanda.

"Ford Racing" komanda startēs ar Dienviāfrikas kompānijā "Neil Woolridge Motorsport" sagatavotiem "Ranger" modeļa apvidus automobiļiem. Ņemot to vērā, komandas mērķis ir cīnīties par vadošajām vietām Dakaras rallijā.

Viens no pilotiem komandā būs pazīstamais argentīnietis Lusio Alvaress, kurš pēdējos gados Dakarā izcēlies ar labu ātrumu. Debijas reizē 2011. gadā Alvaress izcīnīja 17. vietu, bet gadu vēlāk jau ieņēma piekto vietu. Šī gada sākumā viņa pilotētā ekipāža atradās trešajā vietā kopvērtējumā, kad tehnisku problēmu dēļ nācās atkrist uz 27. pozīciju. Neskatoties uz to, beigās Alvaress finišēja pirmajā desmitniekā. Viņa stūrmanis būs Ronijs Graue.

Otru "Ford Ranger" pilotēs mazāk zināmais dienvafrikānis Kriss Visers ar stūrmani Džapiju Badenhorstu, kuri līdz šim Dakaras rallijā nav piedalījušies. Toties viņi ir Dienvidāfrikas "cross-country" čempioni.

Vienu no mašīnām komanda testēs jau augustā, bet otra pagaidām vēl tiek būvēta un testus aizvadīs oktobrī.

2014. gadā Dakaras rallijs jau sesto reizi pēc kārtas notiks Dienvidamerikas kontinentā. Sacensības risināsies no 5. līdz 18. janvārim.

Izmantotie resursi:
TopCar

  +2 [+] [-]

, 2013-07-30 19:00, pirms 11 gadiem
ta gan interesanta zina....vares arVW un mini pakosties....redzes,ko tie jenki ir spejigi uzbuvet

     [+] [-]

, 2013-07-30 23:27, pirms 11 gadiem
Paies laiciņš un tādi ražotāji kā Hyundai arī sadomās spert kāju šajā izaicinājumā