Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Citroen" izvēlēsies starp Hirvonenu, Sordo, Kubicu, Mīki un Ostbergu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Citroen" izvēlēsies starp Hirvonenu, Sordo, Kubicu, Mīki un Ostbergu
Kuri piloti nākamgad startēs "Citroen" komandā?
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules rallija čempionāta (WRC) komanda "Citroen" šobrīd mēģina izvēlēties tos divus braucējus, kas nākamgad pārstāvēs slaveno franču marku visās trasēs. Kandidātu sarakstā ir pieci piloti.

Kompānija "Red Bull" savā oficiālajā mājaslapā nosaukusi to piecu pilotu vārdus, starp kuriem "Citroen" izdarīs galīgo izvēli, klāt pieliekot arī nelielu analīzi par katru no viņiem. Šie pieci braucēji ir pašreizējie piloti Miko Hirvonens un Danijs Sordo, kā arī Roberts Kubica, Kriss Mīke un Madss Ostbergs.

"Red Bull" raksta, ka Miko Hirvonenam šogad, pēc Sebastjana Lēba aiziešanas, bija jākļūst par WRC čempionu, un neviens nevarēja iedomāties, ka par viņu kopvērtējumā veiklāki izrādīsies gan "Volkswagen" piloti Sebastjans Ožjē un Jari-Mati Latvala, kas ieņēma pirmo un trešo vietu, gan jaunais beļģis Tjerī Noivils, kurš pārstāvēja "M-Sport" komandu un plūca vicečempiona laurus. Daudzās Hirvonena avārijas un sliktie rezultāti liedza izcīnīt uzvaras, turklāt jau šobrīd tiek ziņots, ka soms ir piekritis atgriezties "M-Sport" sastāvā.

Danijs Sordo šogad, savā astotajā WRC sezonā, Vācijas rallijā beidzot izcīnīja pirmo uzvaru. Šķita, ka tas viņam devis papildus pārliecību un savu asfalta braucēja meistarību viņš pierādīja savās nākamajās sacensībās Francijā, gūstot otro vietu. Ja Sordo spētu šādu sniegumu saglabāt 2014. gadā, viņš komandai būtu noderīgs, uzskata "Red Bull", taču diez vai varētu kļūt par tās līderi.

Tikmēr Roberts Kubica varētu kļūt par nākamo WRC zvaigzni, jo par viņa spējām liecina šogad debijas sezonā iegūtais WRC2 tituls, turklāt jāatceras, ka bijušā F1 pilota labā roka aizvien nav pilnībā vesela. Pēdējā posmā Velsā viņam tika dota iespēja sēsties pie "DS3 WRC" auto stūres un pierādīt, ka tieši viņš būs nākamais Lēbs. Tomēr Kubica, lai gan bija ātrs, vienas sacīkstes laikā piedzīvoja divas avārijas un, ja tiks pieņemts komandā uz pilnu sezonu, tad ziemas laikā būs nepieciešami daudzi testi, lai pierastu pie WRC tehnikas.

2009. gada IRC čempions Kriss Mīke šogad aizvadīja divus posmus ar "DS3 WRC", taču gan Somijā, gan Austrālijā sacensības beidza ar avārijām, otrajā sacīkstē avarējot pat divas reizes. "Red Bull" uzskata, ka Mīke tomēr nav bez talanta un to vislabāk varētu pierādīt, ja viņam dotu iespēju braukt pilnu sezonu, nevis tikai atsevišķas sacīkstes. Viņuprāt, Mīke var kļūt par nākamo Lielbritānijas cerību rallija sacensībās.

Tikmēr Madsam Ostbergam šogad tika prognozēta neapšaubāma līdera loma "M-Sport" komandā. Rezultātā gan spīdēja Noivils, kurš jau ticis pie līguma ar "Hyundai" vienību, kamēr Ostbergs kopvērtējumā palika sestais. Ostbergs neslēpj, ka pāriešana uz "Citroen" ir ļoti iespējama, bet "Red Bull" uzskata, ka viņš nākotnē pat varētu būt WRC čempions. Tomēr pirms tam būtu nepieciešams pilnveidoties pirmkārt jau iekšēji.

Izmantotie resursi:
Red Bull Annab Tiivad - redbull.com

     [+] [-]

, 2013-11-29 19:54, pirms 10 gadiem
jā, izvēle Citroenam liela, pieļauju ka viens varētu būt Sordo tomēr, otrs Ostbergs vai Kubica !?

     [+] [-]

, 2013-11-29 23:57, pirms 10 gadiem
Es labprāt citronos redzētu Ostbergu un Kubicu.