Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Startē pēdējais WRC posms, uz starta Lukjaņuks

Juris Grīns
Juris Grīns

Startē pēdējais WRC posms, uz starta Lukjaņuks
Sebastjēns Ožjē Velsas rallija "shakedown"
Foto: AFP/Scanpix

Šajās brīvdienās Lielbritānijā, Velsas reģionā norisināsies pasaules rallija čempionāta sezonas pēdējais posms. Kamēr ātrumposmi notiks piektdien, sestdien un svētdien, jau ceturtdien sportisti iesildījās startam treniņbraucienu jeb "shakedown" sesijā.

Ātrāko no laikiem 3.32 km garajā dubļainajā ātrumposmā sasniedza "Volkswagen" komandas piloti Sebastjēns Ožjē, kurš jau ir garantējis sev 2015. gada čempiona titulu, un viņa komandas biedrs Jari-Mati Latvala - viņiem vienādi rezultāti. Trešo vietu ieņēma Kriss Mīke no "Citroen".

Šajā sacīkstē startēs arī Latvijā labi zināmais krievu sportists Aleksejs Lukjaņuks, kurš brauks ar "Ford Fiesta R5" mašīnu. Treniņā sportists bija ātrs, ierindojoties ceturtajā vietā starp RC2 klases ekipāžām. Šajā klasē ietilpst arī WRC2 čempionāta dalībnieki, taču Lukjaņuks par WRC2 ieskaites punktiem necīnīsies.

Iepriekš Lukjaņuks tikai vienreiz izgājis uz starta pasaules čempionātā, kad 2013. gadā Somijas rallijā guva uzvaru savā klasē latviešu komandas ASRT sastāvā. Šogad viņš gribēja startēt Somijas posmā ar WRC auto, taču jau treniņa laikā avarēja un bija spiests no dalības sacīkstēs atteikties.

WRC braucēju kopvērtējumā šobrīd lielu intrigu nav, jo Ožjē jau ir garantējis titulu, bet Latvala, kurš ieņem otro vietu, ir 26 punktus priekšā trešajam "Volkswagen" pilotam Andreasam Mikelsenam. Tikmēr komandu ieskaitē sīva cīņa par otro vietu, kur "Citroen" ir tikai 4 punktus priekšā "Hyundai" vienībai. "Volkswagen" titulu jau garantējuši.

Mikelsens treniņā nestartēja, jo bija spiests doties uz Vāciju, lai veiktu veselības pārbaudes. Komanda pagaidām sīkāk notikumus nekomentē, bet cer, ka norvēģu pilots varēs startēt Lielbritānijas posmā un būs atpakaļ Velsā līdz pirmā ātrumposma startam.

Sacensības startēs piektdienas rītā.

Velsas rallija "shakedown"

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Sébastien OgierVolkswagen Polo R2min 01.4sec
=Jari-Matti LatvalaVolkswagen Polo R2min 01.4sec
3.Kris MeekeDS 32min 01.7sec
4.Thierry NeuvilleHyundai i202min 01.9sec
5.Hayden PaddonHyundai i202min 02.4sec
6.Dani SordoHyundai i202min 02.6sec
7.Mads ØstbergDS 32min 02.7sec
8.Elfyn EvansFord Fiesta RS2min 02.8sec
9.Kevin AbbringHyundai i202min 03.4sec
10.Stéphane LefebvreDS 32min 03.6sec

Izmantotie resursi:
wrc,com