Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Leģendārais Safari rallijs atgriezīsies WRC kalendārā

Juris Grīns
Juris Grīns

Leģendārais Safari rallijs atgriezīsies WRC kalendārā
Foto: amazonaws.com

Savulaik slavenais Safari rallijs, kas ir populārākās Āfrikā notiekošās rallija sacīkstes, 2019. gadā visticamāk atgriezīsies pasaules čempionāta kalendārā.

Jau nākamgad Safari rallijs tiks rīkots atbilstoši WRC prasībām, taču tobrīd vēl būs nacionālā čempionāta posms, savukārt 2018. gadā tas jau ieņems pasaules čempionāta kandidātposma statusu. Britu portāls "autosport.com" vēsta, ka 2019. gadā plānota Safari rallija atgriešana WRC kalendārā.

Pēdējo reizi Kenijā notiekošais rallijs pasaules čempionāta ieskaitē bija 2002. gadā. Pēc tam no valdības puses finansējums pietiekošā daudzumā vairs netika sniegts, taču rallijs saglabājās kā vietējā čempionāta viens no posmiem.

Šobrīd šim jautājumam nopietni pieslēgusies arī Kenijas valdība, vadošajiem politiķiem un pat prezidentam Uhuru Kenijattam veltot īpašu uzmanību plāna īstenošanai. Jau 2013. gadā, kad Kenijatta stājās amatā, viņš solīja censties atgriezt Safari rallijam tā agrāko spožumu.

Arī Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods iepriekš izteicis vēlmi atkal redzēt WRC kalendārā garo distanču rallijus un vismaz vienu no posmiem atkal sarīkot Āfrikā.

Tikmēr projekta galvenais virzītājs esot Kenijas Motoru sporta federācijas priekšsēdētājs Fineass Kimati, kurš jau ticies ar WRC promoutera vadītāju Oliveru Cieslu. Tiek ziņots, ka mutiska vienošanās par Safari rallija iekļaušanu 2019. gada kalendārā jau panākta.

Safari rallija rīkotāji tikmēr sola, ka līdz tam tiks piesaistīts viss nepieciešamais finansējums, kā arī nodrošināts, ka ātrumposmi notiek pa slēgtiem ceļiem, nevis kā agrāk, kad rallija mašīnām ceļā nereti mēdza gadīties gan vietējie iedzīvotāji un viņu transportlīdzekļi, gan mājlopi.

Savulaik uzvara Safari rallijā tika pielīdzināta pasaules čempiona titula iegūšanai, līdzīgi kā tas ir ar uzvarām Lemānas 24 stundu sacīkstēs, Monako "Grand Prix" vai "Indianapolis 500".

Izmantotie resursi:
Autosport

     [+] [-]

, 2016-11-29 17:55, pirms 7 gadiem
nu ta beidzot!