Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Iespējama Dakaras rallija atgriešanās Āfrikā jau 2020. gadā

Juris Grīns
Juris Grīns

Iespējama Dakaras rallija atgriešanās Āfrikā jau 2020. gadā
Foto: Dakar.com

Ņemot vērā šī brīža ekonomiskās problēmas Dienvidamerikas valstīs, jau 2020. gadā Dakaras rallijs atkal varētu norisināties Āfrikā, atzinis sacensību direktors Etjēns Laviņs.

Dakaras rallijs pēdējā desmitgadē lieliski iedzīvojies Dienvidamerikā, taču šogad piedzīvoja krasas pārmaiņas, jo Čīle, Ekvadora un Bolīvija atteicās uzņemt ātrumposmus, pamatojot to ar finansiālo resursu trūkumu, līdz ar to pirmo reizi sacīkstes norisinājās vienas valsts teritorijā - Peru. Šobrīd ir neskaidrības par to, kas notiks ar Dakaras sacīkstēm tālāk, jo šobrīd īsā termiņā jāizveido plāns par nākamā gada ralliju.

"Diemžēl es šobrīd nevaru prognozēt Dakaras rallija nākotni," izteicies Laviņs. "Es nevaru komentēt lietas, ko nezinu. Un tas nav labi. Es labprāt jums pateiktu, kur mēs brauksim 2020. gadā, bet to šobrīd nevaru izdarīt. Kad ir tik maz laika, vienmēr ir grūti noorganizēt šāda veida sacīkstes, lai tās būtu ar garāku vai īsāku formātu. Ja man katru gadu būtu jāsarīko Dakara sešos mēnešos, es nomainītu darbu, jo spiediens ir milzīgs. Manā skatījumā ideāls formāts bija 2018. gadā, kad bija trīs valstis, trīs dažādi ģeogrāfiskie tipi, atšķirīgi ātrumposmi - ceru, ka nākamajās sacīkstēs būs šāda veida kokteilis ar dažādām sastāvdaļām, jo tas dod iespēju vairāk pārsteigt."

Jautāts par to, kuram no kontinentiem ir lielākas cerības uzņemt Dakaras ralliju nākamgad, Āfrikai vai Dienvidamerikai, Laviņš sacīja: "To ir ļoti grūti pateikt, jo situācija Dienvidamerikā ir dramatiski mainījusies, un tas noticis negatīvā nozīmē. Līdz 2016. vai 2017. gadam bija vēlme no tur esošo valstu puses uzņemt sacīkstes, bet šobrīd ir ekonomiskas problēmas Argentīnā, Čīlē un Peru, līdz ar to nav zināmi politisko līderu nodomi. Trīs, četru mēnešu laikā jābūt skaidriem mūsu plāniem par 2020. gada Dakaras ralliju. Ja nevarēsim situāciju vērst par labu, nāksies domāt par citu maršrutu, jo mēs nevaram atļauties vēl vienu tādu situāciju kā pēdējos mēnešos."

Jau pagājušā gada maijā Laviņš atzina, ka Dakaras rallija rīkotāju pārstāvji sākuši pētīt iespējamo sacensību atgriešanos Āfrikā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...