Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: 2020. gada Dakaras rallijs 9000 km garumā notiks Saūda Arābijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Oficiāli: 2020. gada Dakaras rallijs 9000 km garumā notiks Saūda Arābijā
2020. gada Dakaras rallija maršruts. Foto: Dakar.com

Pēc daudzu mēnešu garumā piedzīvotajām neskaidrībām, tagad ir oficiāli zināms, ka 2020. gada Dakaras rallijs pirmo reizi norisināsies Saūda Arābijā, bet organizatori ceturtdien prezentēja maršrutu, pa kuru sportistiem būs jāaizvada sacensības.

Dakaras rallija rīkotāji ceturtdien Al-Kidijā rīkoja preses konferenci, klātesot pārstāvjiem arī no šīs valsts valdības.

Kļuvis zināms, ka 2020. gada sacensības sāksies 5. janvārī Saūda Arābijas otrajā lielākajā pilsētā Džidā, kas atrodas valsts rietumkrastā. Atpūtas diena plānota 11. janvārī valsts galvaspilsētā Rijādā, bet finišs tiks sasniegts 17. aprīlī Al-Kidijā. Kopumā tiks veikti 12 posmi, bet jānobrauc sportistiem būs vairāk nekā 9000 kilometri.

Ņemot vērā to, kāda daba ir Saūda Arābijā, sacīkstes lielākoties tiks aizvadītas pa smiltīm un kāpām, līdzīgi kā šogad, kad rallijs notika tikai Peru teritorijā. Sportisti cīņas aizvadīs Rubelhālī, kas ir pasaulē lielākais vienlaidu smilšu tuksnesis. Tikmēr pirmie posmi notiks rallija tipa trasēs un kalnainā apvidū.

"Ir sākusies fascinējoša un aizraujoša trešā nodaļa Dakaras rallija vēsturē," stāsta sacensību direktors Davids Kastera. "Tuvo Austrumu reģiona plašākajā valstī ir gandrīz nebeidzamas iespējas radīt daudzveidīgu sacīkšu maršrutu. Nav šaubu, ka 42. Dakaras rallija sportiskais izaicinājums atspoguļos radīšanas brīvību, ko sniedz šī milzīgā teritorija ar saviem tuksnešiem, kalniem, kanjoniem, ielejām un pat piejūras zonām."

Tiek ziņots, ka vienošanās par Dakaras rallija rīkošanu Saūda Arābijā noslēgta uz nākamajiem pieciem gadiem, taču tas neizslēdz iespēju, ka šajā laikā maršrutam var pievienoties citas valstis.

No 1979. līdz 2007. gadam Dakaras rallijs risinājās Āfrikā, 2008. gadā bīstamības dēļ sacīkstes atcēla, bet no 2009. līdz šim gadam tās tika rīkotas Dienvidamerikā.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro

     [+] [-]

, 2019-04-26 20:56, pirms 5 gadiem
Oo, labāk jau būs kā D-amerikā

     [+] [-]

, 2019-04-26 21:58, pirms 5 gadiem
aga, madmax #hvz bus ? zaudetajiem- https://www.delfi.lv/news/arzemes/s...