Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Dakaras rallija organizatori paziņo par būtiskām izmaiņām

Juris Grīns
Juris Grīns

Dakaras rallija organizatori paziņo par būtiskām izmaiņām
Foto: EFE/Scanpix

2018. gada Dakaras rallijs startēs Peru, turpināsies Bolīvijā, bet finišēs Argentīnā, šodien apstiprināja sacensību organizatori. Līdz ar to notikušas būtiskas pārmaiņas slavenā rallija maršrutā.

Dakaras rallijs sākās Peru arī 2013. gadā, taču kopš tās reizes vairs neietilpa sacensību maršrutā. Šogad sacensības startēja Paragvajas galvaspilsētā Asunsjonā, maršruts veda cauri arī Bolīvijai, bet finišs tika sasniegts Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā.

Jau uzreiz pēc šī gada sacīkšu beigām Peru valdības pārstāvji atklāti atzina, ka vēlas savas valsts atgriešanos šo sacensību apritē pēc iespējas ātrāk. Šodien oficiāli paziņots, ka plānu izdevies īstenot.

Līdz ar to 2018. gada Dakaras rallijs sāksies Peru galvaspilsētā Limā, pēc tam turpināsies Andu kalnos, šķērsojot Bolīvijas robežu. Ātrumposmi notiks arī gar slaveno Titikakas ezeru, pirms maršruts aizvedīs uz Bolīvijas galvaspilsētu Lapasu. Pēc tam sportisti dosies uz Argentīnu, kur vēlāk Kordobas pilsētā tiks sasniegts finišs.

Dakaras rallijs nākamgad notiks jau 40. reizi. Tas risināsies no 6. līdz 20. janvārim, kopumā sportistiem aizvadot 14 sacensību dienas.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-03-23 10:43, pirms 7 gadiem
kuram tas interesē?
Es vēl saprastu paziņojumu, ka brauks maršrutā Parīze - Dakāra, lai attaisnotu rallija nosaukumu, citādi tā ir dienvidamerikas tūre, kurai nav nekāda sakara ar Dakāru.