Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Kamaz" Dakarā ar četrām ekipāžām, De Rojs šoreiz brauks Āfrikā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Kamaz" Dakarā ar četrām ekipāžām, De Rojs šoreiz brauks Āfrikā
Foto: kamaz.ru

Krievu komanda "Kamaz Master" apstiprinājusi, ka 2018. gada Dakaras rallijā piedalīsies ar četrām ekipāžām un šoreiz nestartēs alternatīvajās "Africa Eco Race" sacensībās, uz kurām savukārt plāno doties spēcīgais Žerārs de Rojs.

Jau pēc aptuveni mēneša "Kamaz" spēkrati uzsāks ceļu uz Dienvidameriku. 24. novembrī tie kopā ar citu Eiropas sportistu spēkratiem tiks uzkrauti uz kuģa, lai dotos okeānā un mērotu garo ceļu uz Peru galvaspilsētu Limu, kur 6. janvārī tiks dots starts 9000 kilometrus garajam Dakaras rallijam.

"Kamaz Master" rūpnīcas komandā nākamā gada Dakaras rallijā startēs piloti Eduards Nikolajevs, Ajrats Mardījevs, Dmitrijs Sotņikovs un Antons Šibalovs. Kā zināms, Nikolajevs Dakarā triumfēja šogad, kā arī 2013. gadā, kamēr Mardījevs ir 2015. gada uzvarētājs.

Komanda nolēmusi šoreiz nestartēt Āfrikā notiekošajās "Africa Eco Race", kas norisinās gandrīz vienlaicīgi. Iepriekšējos gados tur "Kamaz" startēja ar panākumiem, šogad uzvarot Andrejam Karginovam, taču viņš startēt nevarēs, jo nav atguvies pēc traumas gūšanas. Trīs reizes pēdējo piecu gadu laikā "Africa Eco Race" smago auto klasē uzvarējis Šibalovs.

Tikmēr 2012. un 2016. gada Dakaras rallija uzvarētājs Žerārs de Rojs izvēlējies pretēju ceļu. "Petronas Team De Rooy Iveco" komandas pilots nolēmis šoreiz startēt "Africa Eco Race", kur būs galvenais favorīts uz uzvaru. Iepriekš viņš paudis neapmierinātību ar Dakaras rallija maršrutu, jo laikapstākļu dēļ arī šogad vairākus ātrumposmus nācās ievērojami saīsināt.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...
Официальный сайт ПАО "КАМАЗ"

     [+] [-]

, 2017-10-21 12:51, pirms 7 gadiem
Un tieši krievu Kamazs, nevis kāds cits pašizkrāvējs, mūs tik ļoti interesē tāpēc, ka... Jā, kāpēc gan?!