Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pirms Dakaras gājis bojā KTM rūpnīcas braucējs Kurts Kaselli

Juris Grīns
Juris Grīns

Pirms Dakaras gājis bojā KTM rūpnīcas braucējs Kurts Kaselli
Kurts Kaselli
Foto: SCANPIX SWEDEN

Gūstot smagu galvas traumu Meksikā notikušajās "Baja 1000" bezceļu sacensībās, bojā gājis KTM rūpnīcas komandas braucējs Kurts Kaselli.

Amerikāņu motobraucējs atradās otrajā pozīcijā, kad tuksnesī lielā ātrumā, iespējams, uzbrauca kādam nelielam dzīvniekam un piedzīvoja kritienu, notikušā apstākļus skaidro KTM komanda. Gūtais galvas savainojums bija pārāk liels un vēlāk Ensenadas slimnīcā sportists mira.

Uzreiz pēc negadījuma parādījās informācija, ka Kaselli avarējis cilvēku speciāli izveidotā slazdā, tomēr oficiāli šī informācija tiek noliegta.

Kaselli, kurš bija viens no vadošajiem bezceļu braucējiem ASV, šogad Dakaras rallijā aizvietoja savainoto Marku Komu un jau debijas sacensībās guva uzvaras divos ātrumposmos. Vēlāk Argentīnā Kaselli piedalījās "Dakar Series" posmā "Desafio Ruta 40", izcīnot uzvaru.

Bezceļu rallijiem Kaselli bija pievērsies nesen un ar savu ātrumu veikli ieguva popularitāti. Viņam bija ieplānota dalība arī 2014. gada Dakaras rallijā, kur viņš noteikti būtu viens no favorītiem.

Tikai pirms trim mēnešiem Kurts Kaselli bija saderinājies ar savu draudzeni Sāru Vaitu. Viņam bija tikai 30 gadi.