Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pēc mašīnu saskriešanās rallija testos Alūksnes pusē cietuši četri cilvēki

Ints Megnis
Ints Megnis

Pēc mašīnu saskriešanās rallija testos Alūksnes pusē cietuši četri cilvēki
Ilustratīvs foto
Foto: Kaspars Krafts/f64

Pagājušajā nedēļā rallija testos Alūksnes pusē notikusi avārija, kurā cietuši četri cilvēki, vēsta Latvijas Automobiļu federācija (LAF). Rallija komisijas vadītājs Jānis Krastiņš portālam Sportacentrs.com apstiprināja, ka mašīnas braukušas viena otrai pretim.

Kā ziņo LAF, ceturtdien, 12. jūlijā ap plkst. 16:00, notika avārija testa ātrumposmā “Korneti”, saskrienoties divām rallija automašīnām. Negadījumā cieta četri Krievijas sportisti, kuri ar dažādas pakāpes traumām ir nogādāti Alūksnes slimnīcā. Avārijas rezultātā, abas iesaistītās rallija automašīnas pilnībā nodega.

Šobrīd notikuma vietā strādā policija un LAF Rallija komisijas nozīmēts eksperts. Negadījuma apstākļi tiek rūpīgi izmeklēti. Pēc materiālu izskatīšanas, LAF sniegs papildu paziņojumu, vēsta LAF.

Sportacentrs.com sazinājās ar Krastiņu, kurš daudz sīkāku informāciju nevēlējās sniegt, bet apstiprināja, ka apstākļi bijuši kā pērn Krievijā, Pleskavas apgabalā, kad rallija testu laikā frontāli sadūrās divas ekipāžas, jo katra brauca savā virzienā. "Šeit bija līdzīgi," īsi komentēja LAF Rallija komisijas vadītājs.

"Trešdien sanāk kopā izmeklēšanas komisija un nākamnedēļ būs oficiāla ziņa no federācijas. Šobrīd viņi visi jau ārā no slimnīcas un turpina ārstēšanos dzimtenē," teica Krastiņš.

Arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā Sportacentrs.com apstiprināja, ka viņi bijuši uz notikuma vietu. "Nogādājām slimnīcā četrus cilvēkus ar dažādu ķermeņa daļu traumām, tomēr sīkāku informāciju par to smagumu nevaram sniegt, jo personas būtu viegli identificējamas," pauda dienestā.

Kā zināms, pērn maijā Krievijā viena no ekipāžām pirms treniņu ātrumposma finiša apgriezās braukšanai pretējā virzienā un turpināja braukt. Rezultātā tā trasē sastapās ar citu sportistu mašīnu un no sadursmes izvairīties nebija iespējams. Pretēji noteiktajam virzienam brauca Nikolaja Gergela un Alekseja Lukjaņuka "Mitsubishi Lancer", kamēr otrā mašīnā, kas cieta avārijā, atradās Vjačelavs Kučerovs un Aleksejs Ļaduhins. Negadījumā abas mašīnas aizdegās, bet stūrmanis Ļaduhins gāja bojā.

Latvijā labi zināmais Lukjaņuks pašlaik jau ir atgriezies sacensību apritē un šosezon ieņem otro vietu Eiropas rallija čempionāta kopvērtējumā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja