Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Mājinieku favorīts Sesks uzvar "Rally Liepāja" kvalifikācijas ātrumposmā

Ints Megnis
Ints Megnis

Mājinieku favorīts Sesks uzvar "Rally Liepāja" kvalifikācijas ātrumposmā
Mārtiņš Sesks. Foto: FIA ERC

Vietējo favorītu Mārtiņa Seska un Renāra Franča ekipāža piektdien Dunalkā uzvarēja Eiropas rallija čempionāta (ERČ) sezonu noslēgušā "Rally Liepāja" kvalifikācijas ātrumposmā junioru klasē.

"Opel" rūpnīcas komandā braucošā Latvijas ekipāža, kas jau ir garantējusi "Junior U27" klasē, 3,02 kilometrus garo kvalifikācijas "dopu" veica minūtē un 41,203 sekundēs, par 2,6 sekundēm apsteidzot norvēģa Sindres Furuseta ekipāžu, bet tālāk cieši aiz muguras sekoja arī citi galvenie konkurenti.

Tikmēr uzvaru kopējā ieskaitē kvalifikācijā svinēja zem Latvijas karoga braucošais krievu pilots Nikolajs Grjazins, kurš ātrumposmu veica minūtē un 31,876 sekundēs. Viņam sekundes robežās sekoja vēl divi piloti.

Sesks kopējā ieskaitē bija 12. vietā starp 21 pilotu.

Rallijs sestdien un svētdien risināsies Liepājā, kā arī Aizputes, Durbes, Kuldīgas, Priekules, Skrundas un Vaiņodes novadā, katru dienu veicot pa sešiem ātrumposmiem. Rīt pirmā "dopa" starts plānots jau plkst. 10:00, bet pēdējais sāksies 17:35.

Sesks šosezon uzvarējis divos posmos junioru ieskaitē un jau iepriekšējā etapā tika pie pietiekama pārsvara, lai kopvērtējumā viņu neviens vairs nevarētu apsteigt. Sesks ir vadībā arī ERC3 ieskaitē, tomēr šeit tituls vēl nav garantēts. Ja "Junior U27" klasē kopvērtējumā tiek skaitīti četri no sešiem rallijiem, ERC3 klasē - seši no astoņiem. Tāpat Seska pārstāvētā "ADAC Opel Rallye Junior Team" ir vadībā komandu ieskaitē un 19 gadus vecais latvietis līdz ar to var tikt pat pie trim tituliem.

Tikmēr absolūtajā ieskaitē titulu jau guvis krievs Aleksejs Lukjaņuks, bet Liepājā gaidāma intriga par otro vietu - "Rally Liepāja" izlēma nepiedalīties portugālis Brunu Magelāns, līdz ar to ar Latvijas Automobiļu federācijas izsniegto licenci startējošajam Grjazinam šonedēļ nepieciešams gūt vismaz 26 punktus, lai apsteigtu konkurentu un paceltos uz otro pozīciju. Maksimālais punktu skaits, ko viena ekipāža var iegūt ir 39 punkti. Tāpat Liepājā starp "Sports Racing Technologies" braucēju Grjazinu (130 punkti), vācieti Fabianu Kreimu (122 punkti) un britu Krisu Ingramu (123 punkti) izšķirsies FIA "ERC Junior U28" ieskaites čempiona tituls un iespēja nākamsezon startēt ar 2016. gada sepcifikācijas WRC mašīnu. Šai ieskaitē vērā tiek ņemti tikai katra braucēja četri labākie rezultāti. Abiem Grjazina konkurentiem jau četras reizes šogad ir izdevies kāpt uz goda pjedestāla, kamēr Latviju pārstāvošais pilots var lepoties ar trim uzvarām Kanāriju salās, Čehijā un Polijā.

Liepājā tiks sadalīti vēl vairāki ERČ tituli, bet ne tikai - tāpat tiks noskaidroti arī FIA "Baltic Rally Trophy" ieguvēji, čempionātam sastāvot no trim posmiem – pa vienam katrā Baltijas valstī -, kā arī daudz nezināmā skatītājus gaida Latvijas rallija čempionāta noslēgumā, jo nedēļas nogalē tiks aizvadīti divi posmi, turklāt svētdienas cīņām būs īpaša pievienotā vērtība ar palielinātu punktu skaitu.

Rally Liepāja kvalifikācijas ātrumposma rezultāti:

VietaEkipāžaValstsAutomašīnaRezultāts
1.Gryazin Nikolay / Fedorov YaroslavLatvijaŠkoda Fabia R51:31.876
2.Åhlin Fredrik / Sjöberg JoakimZviedrijaŠkoda Fabia R5+0.840
3.Ingram Chris / Whittock RossLielbritānijaŠkoda Fabia R5+0.981
4.Mareš Filip / Hloušek JanČehijaŠkoda Fabia R5+1.716
5.Brynildsen Eyvind / Minor IlkaNorvēģijaFord Fiesta R5+1.790
6.Kreim Fabian / Christian FrankVācijaŠkoda Fabia R5+1.962
12.Sesks Mārtiņš / Francis RenārsLatvijaOpel Adam R2+9.327