Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sirmača ekipāža Lietuvas rallijā izcīna uzvaru klasē un balvā saņem jaunu auto

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Sirmača ekipāža Lietuvas rallijā izcīna uzvaru klasē un balvā saņem jaunu auto
Sirmacis/Igaveņš pie laimētā auto
Foto: ASRT

Par ''Samsonas Rally Rokiškis'' rallija uzvarētājiem svētdien kļuva Vaidotas Žala/Andris Mālnieks (''Škoda Fabia R5''), kuri par gandrīz divām minūtēm apsteidza igauni Egonu Kauru (''Ford Fiesta Proto'').

''Samsonas Rally Rokiškis'' rallija otrajā dienā sportistiem bija jāveic astoņi ātrumposmi. Pirmajos četros pārliecinoši ātrākie bija Vaidotas Žala/Andris Mālnieks, kuri tobrīd kopvērtējumā pār Egonu Kauru bija iekrājuši pusotras minūtes pārsvaru. Trešais tobrīd bija Notkus.

Augstajā sestajā vietā turējās Vorobjovs, kurš trasē devās ar ''BMW M3'', bet par R2 klases pirmo vietu ar Kenu Tornu turpināja cīnīties Ralfs Sirmacis/Ralfs Igaveņš. Pēc četriem posmiem abus sportistus šķīra 13 sekundes.

Atlikušajos posmos Žala noturēja savu pārsvaru, tādējādi izcīnot otro uzvaru ar ''Škoda Fabia R5'' automašīnu. Otrais, zaudējot gandrīz divas minūtes, finišēja Egons Kaurs, bet trešais - Giedrius Notkus. Augsto sesto vietu izcīnīja Jānis Vorobjovs.

Jāatzīmē, ka, ņemot vērā, ka Vorobjovs bija ātrākais starp 2WD klases ekipāžām, viņš savā īpašumā ieguva čeku 2000 eiro vērtībā. Šos naudas čekus nevarēs pārvērst īstā naudā, bet tos varēs izmantot, iegādājoties Samsonas Motorsport produktus.

Dramatiski notikumi risinājās R2 klasē, kur desmitā ātrumposma finišā avāriju piedzīvoja līderis Kens Torns. Tas tobrīd vadību ļāva pārņemt Ralfam Sirmacim, kurš visa rallija laiku cieši spēkojās ar Somijas WRC rallija R2 klases uzvarētāju Tornu. Ralfs nosargāja pārsvaru un izcīnīja uzvaru savā klasē.

Par šo panākumu Sirmača ekipāža ieguva jaunu ''Toyota Yaris'' automašīnu. Otrās vietas ieguvējs Pipiras Sirmacim zaudēja vairāk par pusotru minūti. Atgādināsim, ka pēdējais rallijs Sirmacim bija pirms gada Talsos.

Rallija rezultāti:
1. V.Žala/Mālnieks, 1:09:28.90
2. E.Kaur, +1:58.80
3. G.Notkus, +2:08.40
4. T.Asunmaa, +2:41.80
5. V.Švedas, +2:57.80
6. J.Vorobjovs/I.Pūķis, +3:41.50
7. P.O'Brien, +4:36.60
8. S.Vierimaa, +4:39.50
...
16. R.Sirmacis/R.Igaveņš, +7:59.50

Izmantotie resursi:
LRČ
Sākums - Go4speed

  +1 [+] [-]

, 2018-08-07 14:21, pirms 6 gadiem
Samsonas Rally Rokiškis bildēs - JānisAsaris.com » Sākums

JA