Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Blūms/Eglītis kļuvuši par Igaunijas rallija čempioniem

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Blūms/Eglītis kļuvuši par Igaunijas rallija čempioniem
Emīls Blūms/Didzis Eglītis
Foto: Indrek Allik

Latviešu Rallyworkshop komandas ekipāža Emīls Blūms/Didzis Eglītis kļuvuši par Igaunijas rallija čempioniem EMV4 klasē.

Šajās brīvdienās startēs ne tikai Latvijas rallija čempionāta ''Rally Liepāja'' divi noslēdzošie posmi, bet arī Igaunijas rallija čempionāta noslēdzošais Sāremā rallijs.

Pirms abu ralliju starta kļuvis zināms, ka par Igaunijas rallija čempioniem EMV4 klasē kļuvuši Emīls Blūms/Didzis Eglītis, kas šogad startēja gan Latvijas, gan Igaunijas čempionātos.

Pirms noslēdzošā Igaunijas rallija čempionāta posma EMV4 klasē līderis ir Blūms (126), kuram tikai sešus punktus zaudē igaunis Ranno Bundsens. Kā noskaidrojies, tad Ranno Bundsens ar komandas biedriem Alanu Popovu un Ronaldu Baldiņu nestartēs Sāremā rallijā, bet gan ''Rally Liepāja'', kas nozīmē to, ka Blūms priekšlaicīgi kļuvis par Igaunijas čempionu EMV4 klasē, jo vairs neviena ekipāža nevar apsteigt mūsu braucējus.

Taču Blūmam/Eglītim ir lieliskas iespējas izcīnīt vēl divus titulus LRČ čempionātā. LRČ ABS ieskaitē līderis šobrīd ir Bundsens (59). Tikpat punktu ir Valērijam Gorbanam, 33 punkti Blūmam, bet 30 punkti – Popovam. LRČ1 klasē līderis šobrīd ir Bundsens (85), kuram seko Edijs Bergmanis (46), kamēr LRČ2 klasē līderis ir Blūms (73), kuram cieši seko Popovs (62) un Aleksandrs Mihailovs (33). Līdz ar to veiksmīga rallija gadījumā Blūms var pacīnīties par vēl diviem čempiontituliem.

Izmantotie resursi:
Eesti Autospordi Liit