Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Dakaras rallijā janvārī startēs divas "OSCar" automašīnas

Juris Grīns
Juris Grīns

Dakaras rallijā janvārī startēs divas "OSCar" automašīnas
Grigorova ekipāža šī gada "Africa Eco Race"
Foto: africvarace-live.com

2014. gada Dakaras rallijā piedalīsies divas Latvijā izgatavotas "OSCar" sacīkšu automašīnas.

Portāls Sportacentrs.com noskaidroja, ka ar "OSCar" automašīnām Dakarā startēs krievu pilots Antons Grigorovs, kā arī lietuviešu braucējs Benedikts Vanags. Kamēr Vanags startēs ar paša iegādātu un paša komandas apgalpotu auto, Grigorovs auto īrēs no Ogres servisa centra, kas šo spēkratu arī apkalpos, portālam pastāstīja OSC inženieris Kristaps Dambis.

Benediks Vanags ir pazīstams rallija braucējs, kurš dažkārt redzams arī sacensībās Latvijā. Šogad sportists ar WRC klases auto piedalījās rallijā "Sarma", taču motora problēmu dēļ izstājās. Dakaras rallijā Vanags debitēja šogad janvārī, kad jau startēja ar šo pašu "OSCar" automašīnu, taču vienā no pirmajiem ātrumposmiem ekipāža piedzīvoja avāriju.

Antons Grigorovs šī gada sākumā piedalījās "Africa Eco Race" sacensībās, kas veda pa vēsturisko Dakaras rallija maršrutu, un kopvērtējumā izcīnīja augsto sesto vietu. 2012. gadā viņš ir startējis arī Dakaras rallijā, kad kopā ar stūrmani Aināru Princi finišu nesasniedza. Nesen Grigorovs ar savu "OSCar", iesildoties Dakarai, piedalījās žurnāla "AutoEuro" rīkotajās 6 stundu komandu krosa sacensībās Iecavā, kur pēc tehnisku problēmu piedzīvošanas ieņēma trešo vietu.

Līdz ar to, gan Vanagam, gan Grigorovam šis būs otrais Dakaras ralijs karjerā. Tiesa, pagaidām sacensību dalībnieku saraksts vēl nav publiskots.

Dakaras rallijs notiks jau 35. reizi un šoreiz risināsies no 5. līdz 18. janvārim. Starts sacensībām tiks dots Buenosairesā, bet finišs sasniegts Valparaiso. Rallijmaratona laikā tiks šķērsota Argentīna, Bolīvija, kas sacensību maršrutā iekļauta pirmo reizi, un Čīle. Uz starta gatavojas iziet aptuveni 450 dalībnieki.

Benedikta Vanaga avārija 2013. gada Dakaras rallijā:

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-11-16 18:00, pirms 11 gadiem
good luck

     [+] [-]

, 2013-11-17 20:30, pirms 11 gadiem
par lielu Latviju!