Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Hyundai" paplašina 2015. gada WRC programmu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Hyundai" paplašina 2015. gada WRC programmu
"Hyundai" komandas auto 2014. gadā
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Rallija komanda "Hyundai", kas pērn guva pirmo WRC uzvaru, nolēmusi paplašināt 2015. gada sacīkšu programmu un sākot ar Zviedrijas ralliju visos posmos startēs ar trim mašīnām.

Sākotnējie komandas plāni paredzēja, ka visos posmos brauks tikai Tjerī Noivils, kamēr Danijs Sordo un Heidens Padons aizvadītu lielāko daļu no rallijiem, taču ne visus.

Montekarlo rallijā "Hyundai" pārstāvēs Noivils un Sordo, bet Zviedrijas rallijā viņiem pievienosies Padons. Šī trijotne startēs arī visos atlikušajos posmos.

"Kā redzējām jau pagājušajā gadā, trīs mašīnas WRC posmos ir ļoti pozitīva lieta un tas palīdz mums attīstīt "Hyundai i20 WRC" modeli vēl intensīvāk," atzīst komandas vadītājs Mišels Nandāns. "Domāju, ka Zviedrijas rallijā mums būs labs sastāvs, ar Tjerī, Daniju un Heidenu. Lai gan mūsu braucēji nav šāda seguma speciālisti, viņi jau pagātnē ir pierādījuši, ka Zviedrijā spēj pabraukt stabili. Esmu drošs, ka šogad sagaidīsim no viņiem interesantu sniegumu."

Komanda arī veikusi testus ziemas apstākļos, lai labāk sagatavotos Zviedrijas posmam.

"Tjerī un Danijs decembrī Zviedrijā veica sagatavošanās testus, kas palīdzēja atrast uzticamus regulējumus šai sacīkstei," atklāj Nandāns. "Mēs zinām, ka šis ir grūts rallijs, tāpēc gribam tam būs iespējami labāk sagatavojušies."

Dažās sacensībās šogad pie "Hyundai i20 WRC" stūres sēdīsies arī nesen nolīgtais holandiešu braucējs Kevins Abrings, kurš pērn Eiropas čempionātā pārstāvēja "Peugeot Rally Academy" komandu.

Atgriežoties pie Zviedrijas rallija, šobrīd turpinās dalībnieku pieteikšanās, taču jau tagad ir skaidrs, ka uz starta stāsies paprāvs skaits WRC mašīnu. Uz doto brīdi pieteikumu sarakstā WRC klasē atrodamas 17 ekipāžas, arī tādi braucēji kā Juho Hanninens ("Citroen"), Jurijs Protasovs ("Citroen"), Mihals Solovovs ("Ford"), Lorenco Bertelli ("Ford"). Tāpat, protams, tie piloti, kas čempionātā startē regulāri.

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News