Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

WRC zvaigzne Tanaks vadībā Sāremā rallijā pēc pirmās dienas

WRC zvaigzne Tanaks vadībā Sāremā rallijā pēc pirmās dienas
Tanaka/Grosa ekipāža Sāremā rallijā
Foto: Kaire Ardon

Igaunijai piederošajā Sāremā salā noslēgusies tur notiekošā rallija pirmā diena. Sacensībās startē arī pasaules rallija čempionāta dalībnieks Ots Tanaks, kurš šobrīd ir visai pārliecinošā vadībā.

Sportistu un skatītāju aprindās iecienītajam Sāremā rallijam šogad pieteicās rekordliels dalībnieku skaits - gandrīz 180 ekipāžas, no kurām uz starta stājās vairāk nekā 160. Turklāt šogad leģendārās sacīkstes notiek jau 50. reizi.

Ar savu ierašanos pagodināja arī mājinieks Ots Tanaks, kurš šobrīd WRC seriālā atrodas otrajā vietā. Par viņa stūrmani kļuvis viens no igauņu ātrākajiem pilotiem Georgs Gross, bet abi startē ar jaudīgo "Ford Fiesta RS WRC" automobili.

Tieši Tanaks uzvarēja visos trīs piektdienas vakarpusē notikušajos ātrumposmos. Pirmajā no tiem otrais ātrākais bija Latviju pārstāvošais krievu pilots Nikolajs Grjazins ("Škoda Fabia R5"), otrajā ātrumposmā Tanaka tuvākais sekotājs bija Sīms Plangi ("Škoda Fabia R5"), bet trešajā - Egons Kaurs ("Ford Fiesta Proto").

Pēc trim ātrumposmiem Tanaks par 27 sekundēm apsteidz Kauru, pēc tam seko Plangi, soms Tomijs Tukiainens (“Škoda Fabia R5"), kā arī Grjazins, kuram piektā vieta un 33 sekundes līdz līderim.

Ātrākie no latviešiem šobrīd ir Rolands Jaunzems/Ainārs Kalniņš ("Mitsubishi Lancer Evo VIII"), kuri ierindojas 16. vietā absolūtajā vērtējumā un piektajā vietā klasē. Guntis Lielkājis/Ivars Grošus ("Mitsubishi Lancer Evo IX") atrodas 29. pozīcijā kopējā ieskaitē un devītajā vietā savā klasē, bet Edgars Balodis/Inese Akmentiņa ("Mitsubishi Lancer Evo VIII") ir 38. vietā absolūti un 11. pozīcijā klasē. Viņi visi pārstāv EMV4 klasi.

Mārtiņš Sesks/Andris Mālnieks ("Peugeot 208 R2"), kuri pretendē uz Igaunijas čempionu titulu, pēc pirmās dienas vien 67. vietā, savā EMV6 klasē ieņemot priekšpēdējo, devīto vietu. Tikmēr 148. vietu ieņem Lauris Bērziņš/Kristaps Bērziņš ("VW Golf"), kuriem 14. vieta EMV9 klasē.

Sestdien sportisti veiks astoņus ātrumposmus, kuru kopējais garums būs 107 kilometri.

Sāremā rallija rezultāti pēc 3. ātrumposma

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Ots TanaksFord Fiesta RS WRC12:15.70
2.Egons KaursFord Fiesta Proto+27.70
3.Sīms PlangiŠkoda Fabia R5+27.9
4.Tomijs TukiainensŠkoda Fabia R5+32.9
5.Nikolajs GrjazinsŠkoda Fabia R5+33.2
6.Rauls JētssŠkoda Fabia R5+43.2
7.Kaspars KoitlaMitsubishi Lancer Evo IX+45.5
8.Rainers AussVW Polo Proto+53.0
9.Janne VahamikoSkoda Fabia R5+54.7
10.Ranno BundsensMitsubishi Lancer Evo VIII+57.7
16.Rolands JaunzemsMitsubishi Lancer Evo IX+1:25.0
29.Guntis LielkājisMitsubishi Lancer Evo IX+1:41.2
38.Edgars BalodisMitsubishi Lancer Evo VIII+1:55.1
67.Mārtiņš SesksPeugeot 208 R2+2:20.9
148.Lauris BērziņšVW Golf+5:49.7
152.Olivers SolbergsPeugeot 208 R2+9:36.7

, 2017-10-14 09:27, pirms 7 gadiem
Vispar Tanaks ir otrais patreiz WRC tabulā
Foto: Toms Paipals

Šo svētdien Rīgā startēs Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta jaunā sezona

Svētdien, 5. maijā, Rīgā, Biķernieku trasē gaidāma Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta sezonas atklāšana. Pirmajā posmā uz starta stāsies ātrākie braucēji astoņās dažādās ieskaites klasēs.
Foto: Autocross.lv

Folkreisa vasaras sezona iesākas ar Gabrāna uzvaru

Nedēļas nogalē, 28. aprīlī, Folkreisa un Krosa komisijas kausa autokrosa braucēji sabrauca Smiltenē, Tepera trasē. Sākās Latvijas vasaras krosa sezona. Folkreisa finālā uzvarēja Ivo Gabrāns, bet autokrosā pirmo vietu izcīnīja Toms Freimanis.
Uzvarētāja Krisa Mīkes ekipāža. Foto: Hyundai Portugal

Stūrmanis Ivo Pūķis turku pilota ekipāžā aizvadījis Portugāles rallija čempionāta posmu

Nedēļas nogalē tika aizvadīts Eiropas kausa izcīņas (ERT) pirmais posms un Portugāles čempionāta trešais posms "Rali Terras d'Aboboreira", kas noslēdzās ar bijušā WRC pilota Krisa Mīkes uzvaru. Turku pilota Cana Alakoča ekipāžas stūrmanis šajās sacensībās bija Ivo Pūķis.