Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"M-Sport" komandu WRC čempionātā pārstāvēs Kubica, Hirvonens un Evanss

Juris Grīns
Juris Grīns

"M-Sport" komandu WRC čempionātā pārstāvēs Kubica, Hirvonens un Evanss
Evanss debitē pie "Ford Fiesta RS WRC" stūres
Foto: AFP/Scanpix

Roberts Kubica, Miko Hirvonens un Elfins Evanss ir kļuvuši par "M-Sport" komandas pilotiem un 2014. gada pasaules rallija čempionātā startēs ar "Ford Fiesta RS WRC" automašīnām.

Roberts Kubica šogad aizvadīja pirmo sezonu pasaules čempionātā, startēja ar "Citroen DS3 RRC" automašīnu un kļuva par WRC2 klases čempionu. Jau šī gada pēdējā posmā Lielbritānijas rallijā viņš aizvadīja pirmās sacensības pasaules čempionātā ar WRC auto, pārstāvot "Citroen" komandu, taču pēc divām avārijām izstājās. Nākošgad viņš "M-Sport" sastāvā piedalīsies visos 13 sezonas posmos.

Kubica "M-Sport" komandas sastāvā testus veica jau 2012. gada vasarā un toreiz bija ātrāks par abiem pamatsastāva braucējiem Peteru Solbergu un Jari-Mati Latvalu, taču 2013. gadā nolēma sadarboties ar "Citroen". Šī viņam būs pirmā sezona WRC klasē un, lai gan praktiski Kubica pārstāvēs "M-Sport" vienību, formāli polis startēs komandā ar nosaukumu "Lotos World Rally Team", jo viņa mašīnu finansiāli atbalstīs kompānija "Lotos".

Šobrīd vēl nav skaidrs, kas būs galvenais sponsors pārējām divām mašīnām, kas savukārt oficiāli startēs zem "M-Sport World Rally Team" komandas nosaukuma.

Pēc divu gadu pārtraukuma komandā atgriezies soms Miko Hirvonens, kurš divās "Citroen" pavadītajās sezonās guva tikai vienu uzvaru. Šo komandu Hirvonens pārstāvēja jau no 2006. līdz 2011. gadam, izcīnot 11 uzvaras un 2009. gadā tikai 1 punktu zaudējot čempionam Sebastjanam Lēbam.

Savukārt trešais WRC komandas pilots būs jaunais talants Elfins Evanss, kurš šogad Itālijas rallijā aizstāja Naseru Al-Atiju, WRC klases debijas sacensībās izcīnot sesto vietu. 24 gadus vecais velsietis šogad "M-Sport" sastāvā startēja WRC2 čempionātā, izcīnot vienu uzvaru, bet kopvērtējumā ieņemot septīto vietu. Viņa tēvs ir 1996. gada Lielbritānijas čempions Gvindafs Evanss, kurš savulaik pārtāvējis WRC komandu "Ford".

Apstiprinātie 2014. gada WRC komandu sastāvi:

KomandaPiloti
VolkswagenSebastien Ogier/Jari-Matti Latvala/Andreas Mikkelsen
CitroenMads Ostberg/Kris Meeke/Khalid Al-Qassimi
M-SportMikko Hirvonen/Elfyn Evans/Robert Kubica
HyundaiThierry Neuville/Dani Sordo/Juho Hanninen/Chris Atkinson

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  +1 [+] [-]

, 2013-12-13 12:58, pirms 10 gadiem
Mjaa, žēl ka WRC vairs nav Subaru, Mitsu, Audi un Peugot. WRC ir miris

  +1 [+] [-]

, 2013-12-13 13:09, pirms 10 gadiem
Ricky#9 rakstīja: Mjaa, žēl ka WRC vairs nav Subaru, Mitsu, Audi un Peugot. WRC ir miris
Tikai nevajag ļa-ļa, ja? Jā, tās visas bija sava laika leģendas. Bet WRC 2014.gadā būs tik dzīvs, cik tas dzīvs nav bijis kopš tā zelta laikiem - 2001.-2003.gada.

  +1 [+] [-]

, 2013-12-13 14:06, pirms 10 gadiem
Normāls salikums - viens "krešos" (Kubica), viens cīnīsies par uzvaru (Hirvonens), viens būs abu iepriekšminēto dziļā ēnā (Evans).

     [+] [-]

, 2013-12-13 16:01, pirms 10 gadiem
Prieks par Kubicu, ka viņš ir tik tālu izveselojies un gatavs izcīnīt podestus. Gribētos ka kāda komanda paaicina igauni Markko Martinu, bet iespējams pats viņš pārāk nevēlas, kaut vismaz aicināt viņu varētu, jo izcīnītu regulāras pirmā piecinieka vietas.

     [+] [-]

, 2013-12-13 21:50, pirms 10 gadiem
vf rakstīja: Prieks par Kubicu, ka viņš ir tik tālu izveselojies un gatavs izcīnīt podestus. Gribētos ka kāda komanda paaicina igauni Markko Martinu, bet iespējams pats viņš pārāk nevēlas, kaut vismaz aicināt viņu varētu, jo izcīnītu regulāras pirmā piecinieka vietas.
viņš pēc stūrmaņa nāves pateica, ka vairs nebrauks, vismaz ne WRC. Šķiet, ka Igaunijā viņš gadā vismaz vienu ralli nobrauc.

     [+] [-]

, 2013-12-13 23:11, pirms 10 gadiem
Jāsaka, ka gudra izvēle no Vilsona puses: Hirvonens tomēr varētu saņemties un atkal cīnīties par titulu, Evans(Vilsona audzēknis) ir jauns un ir vērts viņā ieguldīt, savukārt Kubica, kas daudz sezonā avarēs, ir atnācis ar savu sponsoru! Salīdzinot kā Vilsons pēdējos gados runā par komandas startu, domāju ka M-Sportam nauda ir arī pašam, jo R5 tirdzniecība griežas ļoti labi.. Tā ka viņi startēs ar vai bez titulsponsora , lai gan Velsā Nasers tak teica ka viss turpināsies 2014ajā. Par to kaut kā klusums- šķiet ka Qatara pārdomājusi... Bet Evansa tikšana lielajā komandā tomēr ir man pārsteigums- bet nesaku ka čalim ies baigi švaki..