Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Paziņoti Dakaras rallija dalībnieki, uz viena no spēkratiem arī Latvijas karogs

Juris Grīns
Juris Grīns

Paziņoti Dakaras rallija dalībnieki, uz viena no spēkratiem arī Latvijas karogs
Benedikta Vanaga ekipāža. Foto: Facebook.com/BenediktasVanagas

Janvārī gaidāmajā Dakaras rallijā atkal neredzēsim nevienu latviešu sportisti, taču visai plaši būs pārstāvēta Lietuva, kuras braucēji startēs gan automobiļu, gan motociklu klasē.

Sacensības startēs 2019. gada 7. janvārī un notiks tikai Peru teritorijā, bet šobrīd jau zināmi sportisti, kas stāsies uz starta. Kopumā dalībai apstiprinātas gandrīz 350 tehniskās vienības.

Automobiļu klasē startēs 101 ekipāža, no kurām trīs pilotēs lietuvieši. Antans Juknevičs, kurš pirms gada ralliju pabeidza 12. vietā, uz starta izies ar pašu komandā “Craft Bearings” sagatavotu “Toyota Hilux” pikapu. Šāda modeļa, bet pavisam cits auto būs Benediktam Vanagam no “General Financing Team Pitlane”, kurš gadu atpakaļ Dakaru noslēdza 30. vietā. Tāpat startam gatavojas “Agrorodeo” komandas pilots Vaidots Žala, un arī viņš brauks ar “Toyota Hilux”. Šogad janvārī Dakarā šis sportists ieguva 18. vietu.

Pēc “Peugeot” aiziešanas galvenās favorītes uz uzvaru būs “Toyota” un “X-Raid” komandas. “Toyota” sastāvā startēs Žinels de Viljē, Nāsirs El Atīja un Bernhards ten Brinke, kamēr “X-Raid” vienību pārstāvēs Karloss Sainss, Jakubs Pržigonskis, Stefans Petransels, Nani Roma, Sirils Deprē, Orlando Terranova un Jazīds Al Radži. Ar “PH Sport” komandas apkalpotu privātu “Peugeot” cīņā dosies arī Sebastjēns Lēbs, kurš beidzot mēģinās iegūt pirmo uzvaru. Tāpat pēc pārtraukuma trasē redzēsim atraktīvo Robiju Gordonu, bet viņš vēl nav paziņojis auto, ar ko startēs.

Motociklu klasē redzēsim 138 sportistus, no kuriem favorīti ir Matiass Valkners, Paulu Gonsalvešs, Tobijs Praiss, Adriens van Beverens, Žoans Bareda, Pablo Kvintanilla, Sems Sanderlends un Rikijs Brabeks, taču būs arī citi spēcīgi braucēji, kas var iesaistīties cīņā par pirmo trijnieku. Startēs tādu rūpnīcu komandas kā “KTM”, “Honda”, “Yamaha”, “Husqvarna”, “Hero” un “Sherco”. Ar privātiem “KTM Rally Replica” motocikliem sevi pierādīt uz Dienvidameriku dosies arī lietuvieši Balis Bardausks un Arūns Gelažninks.

41 ekipāža startēs smago auto ieskaitē. Tur favorītu lomā, kā allaž, būs krievu “Kamaz” rūpnīcas vienība, ko šoreiz pārstāvēs piloti Eduards Nikolajevs, Ajrats Mardījevs, Dmitrijs Sotņikovs un Andrejs Karginovs. Spēcīgu konkurenci noteikti varētu sarūpēt baltkrievu “MAZ” ar Sjarheju Vjazoviču un Aljakseju Višņevski. Uz pirmo vietu noteikti cer arī Žerārds de Rojs un Federiko Viljagra.

Kvadriciklu klasē startam gatavojas 29 dalībnieki, bet vēl 32 ekipāžas pārstāvēs SxS kategoriju, kurā, starp citu, ar Latvijas licenci startēs krievu pilota Aleksandra Dorosinskija stūrmanis Oļegs Uperenko no Ukrainas. Viņi trasē dosies ar “BRP Maverick X3” spēkratu.

Dakaras rallijs startēs un finišēs Limā, dalībniekiem veicot kopumā aptuveni 5000 km, no kuriem 3000 km būs jāaizvada ātrumposmos.

Dalībnieku saraksts: https://www.dakar.com/en/competitors

  +3 [+] [-]

, 2018-12-11 11:26, pirms 5 gadiem
Tad kapēc tas karogs? Dēļ licenses? Normāli uzrakstīt nevar?

     [+] [-]

, 2018-12-11 11:39, pirms 5 gadiem
Autors- "Janvārī gaidāmajā Dakaras rallijā atkal neredzēsim nevienu latviešu sportisti..."
Latviešu sportistes, kā man zināms, vispār nav piedalījušās Dakaras rallijā. Kāpēc jāraksta- atkal?