Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvijas pārstāvis Kjusi un "RE Autoklubs" komanda lieliski uzsāk "Africa Eco Race" rallijreidu

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas pārstāvis Kjusi un "RE Autoklubs" komanda lieliski uzsāk "Africa Eco Race" rallijreidu
"RE Autoklubs" komandas ekipāža. Foto: africarace.com

Marokā aizvadīti pirmie posmi "Africa Eco Race" rallijreidā, pēc kuriem latviešu vienība "RE Autoklubs" ierindojas pirmajā vietā savā klasē, bet motosportists Stefano Kjusi, kurš pārstāv Latviju, šobrīd ir 28. pozīcijā starp visiem braucējiem.

Lai gan sacensību pirmajā dienā tika veikts 754 km garš posms, tikai 23 km sportistiem bija jāmēro ar laika kontroli. Jelgavā dzīvojošais itālis Stefano Kjusi, startējot zem Latvijas karoga, līdz posma startam palīdzēja tikt pērnajam uzvarētājam Alesandro Boturi, kuram nesaprotamā veidā bija izbeidzies priekšējais bremžu disks. Boturi vēlāk izcīnīja uzvaru ātrumposmā.

"Ir grūti atgriezties sacensību ritmā," pēc pirmā posma finiša sacīja Stefano Kjusi. "Četras reizes pazaudēju ceļu. Pēc pirmajiem 20 km atmiņā jau sāka atgriezties navigācijas specifika un tiešām izbaudīju atlikušo daļu. Visi moči tagad tiek krauti servisa mašīnās, bet "Xtreme Riders MM" turpina paši saviem spēkiem atlikušos dienas 500 km."

Kjusi startē klasē, kuras braucējiem nav pieejama tehniskā palīdzība un faktiski ar visu jātiek galā pašiem sportistiem. Kamēr visu posmu Kjusi pabeidza ar 15. rezultātu, savā klasē viņš ierindojās pirmajā vietā.

Otrajā sacensību dienā bija jāveic 333 km, no kuriem gandrīz visu distanci sastādīja ātrumposms. Kjusi iepriekšējā naktī miegam varēja veltīt tikai četras stundas, jo, pēc sniegoto Atlasa kalnu šķērsošanas un vēlās ierašanās bivokā, bija vēl jāsagaida "Xtreme Riders MM" organizatoru tehniskā mašīna ar instrumentu kasti un jāsakopj mocis. Posmā viņš šoreiz ierindojās 33. pozīcijā starp 73 sportistiem, savā klasē bija 13. ātrākais, bet kopvērtējumā tagad ieņem 28. vietu kopējā ieskaitē un 11. pozīciju savā klasē. Otrajā posmā ātrākais bija norvēģis Pals Anderss Ullevalseters, kurš ir vadībā arī kopvērtējumā. Viņš startē tajā pašā klasē, kur Kjusi.

Automobiļu kategorijā tikmēr piedalās "RE Autoklubs" komanda ar krievu pilota Alekseja Titova ekipāžu, kas startē ar "Ford" pikapu. Pirmo posmu viņš pabeidza augstajā astotajā vietā starp 54 ekipāžām, bet otrajā posmā bija 18. labākais, abas dienas uzvarot standarta mašīnu klasē T2. Kopvērtējumā pēc diviem posmiem Titovs ar stūrmani Dmitriju Pavlovu ieņem 13. vietu un ir līderi savā klasē. Savukārt vadībā kopējā auto ieskaitē ir ungārs Mikloss Kovāčs ar "Scania", kurš startē smago spēkratu klasē T4.

Rezultāti: https://2020.africarace-live.com/fi...

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro