Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Peugeot" atgriezīsies Dakaras rallijā, komandā startēs Petransels un Lēbs

Juris Grīns
Juris Grīns

"Peugeot" atgriezīsies Dakaras rallijā, komandā startēs Petransels un Lēbs
"Peugeot" pēdējais Dakaras rallija auto
Foto: flickr.com

Franču rūpnīca "Peugeot" gatavojas atgriezties Dakaras rallijā jau 2015. gadā, bet komandas piloti būs leģendārie Stefans Petransels un Sebastjans Lēbs, ziņo izdevums "L'Equipe".

Šogad "Peugeot" pēc 25 gadu pārtraukuma atgriezās Paikspīkas kalnā braukšanas sacensībās, kur kopā ar deviņkārtējo pasaules rallija čempionu Lēbu izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Ja "Peugeot" patiešām 2015. gada janvārī piedalīsies Dakaras rallijā, tas iezīmēs atgriešanos šajās sacensībās arī pēc tieši 25 gadu pārtraukuma.

Dakaras rallijs "Peugeot" rūpnīcai ir viens no spilgtākajiem veiksmes stāstiem, jo franču komanda pasaulē grūtākajās autosacīkstēs ieguvusi četras uzvaras, no 1987. līdz 1990. gadam triumfējot četras reizes pēc kārtas. Pirmo uzvaru komanda izcīnīja ar modeli "205 T16", bet nākamās trīs - ar "405 T16".

"Tā ir viena no iespējamajām lietām, ko darīsim," apstiprina "Peugeot" runasvīrs. "Šobrīd pie tā tiek strādāts, tāpat kā savulaik pie Paikspīkas projekta."

Jau šobrīd kā iespējamie komandas piloti tiek nosaukti Stefans Petransels, kurš motociklu un automobiļu klasēs kopumā Dakarā guvis 11 uzvaras, kā arī jau pieminētais Lēbs, kurš šobrīd jau pievērsies karjerai autošosejas sacensībās. Labā ziņa ir tā, ka Dakara notiek janvārī, līdz ar to nekādā veidā nepārklājas ar WTCC pasaules čempionātu, kurā Lēbs kopā ar "Citroen" plāno piedalīties nākamajās sezonās.

"Peugeot" gatavojas būvēt divu riteņu piedziņas bagiju, kas aizgūs izskata elementus no modeļa "208". Tāpat komanda ar šo auto gatavojas piedalīties citos bezceļu rallijos. Savukārt projekta galvenais sponsors, tāpat kā Paikspīkā, būšot kompānija "Red Bull".

Izmantotie resursi:
MAXRALLY

  +3 [+] [-]

, 2013-11-07 16:02, pirms 11 gadiem
Patīkami, ka savulaik panākumiem bagāti un pat leģendāri zīmoli pēc ilgāka pārtraukuma atgriežas apritē.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-07 16:49, pirms 11 gadiem
Domāju, ka bosi kaut kādā mērā pierunāja Lēbu piedalīties, jo Lēbs šad tad ir teicis ka nav doma braukt Dakāru, un maratonralliji viņam riebjas. Bet, kur Lēbs piedalās- tad tas ir nopietni no viņa puses, un iet uz maximumu!!! Varbūt atkal kļūs Dakāra interesantāka, pievienojas Peugeot un Ford.

  -1 [+] [-]

, 2013-11-07 16:57, pirms 11 gadiem
"Peugeot" gatavojas būvēt divu riteņu piedziņas bagiju, kas aizgūs izskata elementus no modeļa "208

nez vai tas ir laabaakais modelis dakarai , tomeer 4x4 arii caurejamiiba labaaka ,bet nu ar labiem pilotiem iespeejams arii ar bagiju spees paciiniities ar lielajiem duuzhiem

  -1 [+] [-]

, 2013-11-07 23:20, pirms 11 gadiem
Vispār zini, cik ļoti atšķiras bagijs no džipa?
Un ja netici, ja ar aizmugures piedziņu var braukt pa tuksnesi, paskaties kā lido BAJA monstri.
mtx03 rakstīja: "Peugeot" gatavojas būvēt divu riteņu piedziņas bagiju, kas aizgūs izskata elementus no modeļa "208

nez vai tas ir laabaakais modelis dakarai , tomeer 4x4 arii caurejamiiba labaaka ,bet nu ar labiem pilotiem iespeejams arii ar bagiju spees paciiniities ar lielajiem duuzhiem

     [+] [-]

, 2013-11-08 09:34, pirms 11 gadiem
Ja galvenais sponsors RB ta jau top bus