Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

WRC pieliek punktu komandu taktikām

Juris Grīns
Juris Grīns

WRC pieliek punktu komandu taktikām
WRC ziemas rallijs
Foto: Nikos Katikis (ewrc.cz)

Pasaules motoru sporta padome (WMSC) ir apstiprinājusi vairākas noteikumu izmaiņas pasaules rallija čempionātā (WRC).

Viena no izmaiņām paredz, ka turpmāk mainās kārtība, kādā tiek noteikta starta secība rallijos. No 2014. gada grants rallijos tiek atcelti kvalifikāciju braucienu, bet starta secība sacensību pirmajai dienai visos posmos noteikta atbilstoši tā brīža situācijai čempionāta kopvērtējumā. Respektīvi, pirmais trasē turpmāk dosies kopvērtējuma līderis.

Grants rallijos tas ir svarīgs aspekts, jo tiem braucējiem, kas startē pirmie, nākas attīrīt ceļu no liekajās grants, tādā veidā zaudējot ātrumu.

Savukārt, lai turpmāk izvairītos no bremzēšanas taktikas pielietošanas, kad līderi dažreiz tīšuprāt zaudēja pozīcijas, lai nākošajā dienā nevajadzētu trasē doties pirmajiem, noteikts, ka pirmās un otrās prioritātes grupas braucēji nākošās sacīkšu dienas sāks apgrieztā secībā tā brīža rezultātiem rallija kopvērtējumā.

Tāpat sacensībās drīkstēs atgriezties tās ekipāžas, kas kaut kādu iemeslu dēļ ir izstājušās, taču tādā gadījumā cīņa būs jāatsāk no attiecīgās prioritātes braucēju saraksta beigām.

Visbeidzot, ražotājiem, kas cīnās par punktiem komandu ieskaitē, turpmāk vairs nevajadzēs nosaukt vienu braucēju visiem čempionāta posmiem, kā tas bija līdz šim. Tagad pietiks, ja vadošais braucējs tiks apstiprināts vismaz desmit sacīkstēm. Tādā veidā organizatori cer, ka komandas uz atsevišķām sacīkstēm varētu piesaistīt pazīstamus braucējus, kam citādi nebūtu iespēja atrādīties WRC.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

     [+] [-]

, 2013-12-05 11:31, pirms 10 gadiem
labas izmainas bet nu...
wrc vairs nav ka agrak kad bija 5 specigas
masinas ar 5 specigam bazes komandam unparejas ar speja radit brinumus...
tgd paldies dievam tika parvareta ford vs citroen
era bet tapat...
nezinu vai tiesam tas sanak rupnicam tik neizdevigi...
lai gan salidzinot ar IRC sanak gan