Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Korsikas rallija rīkotāji piedāvā tikai sešus ātrumposus, WRC vadība neizpratnē

Juris Grīns
Juris Grīns

Korsikas rallija rīkotāji piedāvā tikai sešus ātrumposus, WRC vadība neizpratnē
Ainava un sacīkšu auto Korsikas rallijā
Foto: rallye-sport.fr

Interesantu rallija programmu, kas ievērojami atšķiras no līdz šim redzētajām, gatavojas īstenot pasaules čempionāta Korsikas posma organizatori.

Pēc vairāku gadu pārtraukuma šogad Korsikas rallijs atkal iekļauts pasaules čempionāta kalendārā, tomēr jau šobrīd parūpējies par visai interesantu ažiotāžu. Proti, plānots, ka sacensības notiks trīs dienas, tomēr šajā laikā tiks veikti tikai seši vai septiņi ātrumposmi.

Tas gan nenozīmē, ka plānots saīsināt kilometru skaitu, jo vienīgais piektdienas ātrumposms plānots būt nepilnus 60 kilometrus garš, kamēr pārējie pieci vai seši ātrumposmi katrs būtu ap 50 kilometrus gari.

Lai gan jau šobrīd dažkārt WRC ātrumposmi sasniedz šādu garumu, tie ir atsevišķi izņēmumi, kamēr Korsikas rallija rīkotāji nolēmuši iet jaunu ceļu.

Šāds plāns jau izpelnījies gan uzslavas, gan kritiku. Neapmierināts ar to ir WRC promouters, jo raizējas, ka piektdien, kad notiktu tikai viens garš ātrumposms, tas ievērojami apgrūtinātu vizuāli informatīva TV apskata izveidi. Arī "Citroen" komandas pilots Kriss Mīke atzīst, ka no komerciālā viedokļa šāds plāns nav tas izdevīgākais, kamēr no braucēja skatu punkta šķiet vilinošs.

Korskikā šogad notiks Francijas WRC posms, jo Elzasaras reģionam, kur sacensības risinājās iepriekšējos gados, trūkst naudas sacensību sarīkošanai. Vēl pagājušajā gadā Korsikas rallijs bija iekļauts Eiropas čempionāta kalendārā, bet WRC kalendāru pameta pēc 2008. gada sezonas.

Jāpiemin, ka arī Sardīnijas rallija rīkotāji šogad sarūpējuši kaut ko jaunu, jo viena no sacensību dienām plānota būt īpaši gara. Sestdien WRC braucējiem nāksies trasē pavadīt 17 stundas, ar laika kontroli ātrumposmos veicot 202 kilometrus. Pārējie apmēram 200 kilometri būtu jāveic pietkdienas un sestdienas ātrumposmos.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
WRC.com®| World Rally Championship | Official...

     [+] [-]

, 2015-03-05 16:14, pirms 9 gadiem
ja tie WRC "lielie" cilvēki ir neapmierināti, tad kāpēc paši viņi neorganizē visus posmus?