Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Citroen" paziņo WRC komandas sastāvu un sola cīnīties par uzvarām

Juris Grīns
Juris Grīns

"Citroen" paziņo WRC komandas sastāvu un sola cīnīties par uzvarām
Madss Ostbergs
Foto: citroenracing.com

Kopā ar Krisu Mīki 2015. gada pasaules rallija čempionāta sezonā "Citroen" rūpnīcas komandu turpinās pārstāvēt Madss Ostbergs.

Komanda kavējās ar otra pilota paziņošanu, jo uz šo vietu pretendenti bija vairāki, tostarp Roberts Kubica. Tomēr šodien tika izplatīts paziņojums, ka līgums tomēr tiks slēgts ar Ostbergu.

Ostbergs "Citroen" komandai pievienojās tikai šogad, četros posmos kāpa uz pjedestāla, pasaules čempionāta kopvērtējumā izcīnot piekto vietu. Visnotaļ līdzīgs sniegums bija arī Mīkem, kurš dažkārt pat spēja demonstrēt labāku sniegumu, tomēr sezonu noslēdza septītajā vietā, arī izcīnot četrus pjedestālus. Tomēr komanda līgumu vispirms pagarināja tieši ar Mīki, kurš pirmos pāris posmus "Citroen" sastāvā veica jau 2013. gadā.

2015. gada Montekarlo rallijā "Citroen" galvenie piloti būs Mīke un Sebastjans Lēbs, kurš uz vienu posmu atgriezīsies WRC. Viņi nominēti cīņai par ieskaites punktiem, kamēr Ostbergs cīnīsies tikai par braucēju ieskaites punktiem. Pārējos posmos arī viņš tiks pie šī atbildīgā uzdevuma, taču komandas nostāju var saprast - Lēbs šajā rallijā uzvarējis ne reizi vien un var krietni palīdzēt vērtīgo punktu gūšanā.

Ostbergs oficiālajā paziņojumā atzīst, ka šī gada laikā ir ļoti daudz iemācījies, kļuvis par labāku pilotu, turklāt "Citroen DS3 WRC" automobilis ziemas laikā tiks uzlabots, tādēļ mērķis nākošsezon ir sacensties par uzvarām.

Zināms, la "Volkswagen" komandu nākošgad turpinās pārstāvēt aizvadīto divu WRC sezonu čempions Sebastjans Ožjē, kā arī Jari-Mati Latvala un Andreass Mikelsens, kuri šogad ieņēma otro un trešo vietu kopvērtējumā. "M-Sport" vienībā startēs Elfins Evanss un Ots Tanaks, kurš nomainījis karjeru beiguši Miko Hirvonenu, kamēr "Hyundai" turpinās sadarbību ar Tjerī Noivilu un Daniju Sordo. Noivilam ieplānots startēt visos posmos, kamēr Sordo aizvadīs nepilnu sezonu, visās sacīkstēs startējot 2016. gadā.

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News
WRC.com® - The Official WRC® Website - wrc.com

     [+] [-]

, 2014-12-04 19:09, pirms 9 gadiem
nevar vien sagaidit Montekarlo,kad Polo puikas ieradis vecajam kramam vietu