Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvala uzvar visu laiku ātrākajā WRC posmā

Rolands Eliņš

Latvala uzvar visu laiku ātrākajā WRC posmā
Jari Mati Latvala Somijas trasē
Foto: AFP/Scanpix

Somijas rallijbraucējs Jari Mati Latvala izcīnījis uzvaru pasaules rallija čempionāta (WRC) posmā savā dzimtajā Somijā.

Jari Mati Latvala sacensības noslēdza ar vidējo ātrumu 125.44 km/h, kas ir vēl nebijis rādītājs WRC posmos. Iepriekšējais vidējā ātruma rekords arī tika sasniegts Somijā, un tas piederēja Sebastjanam Lēbam. Lēbs 2012. gadā Somijas ralliju veica ar vidējo ātrumu 122.89 km/h.

Latvala savu komandas biedru Sebastjanu Ožjē finišā apsteidza par 13.7 sekundēm. Ožjē gan joprojām saglabā kopvērtējuma līdera godu, taču Latvala pakāpies uz otro vietu. Somam šī bija otrā uzvara sezonā un 14. karjerā.

"Šis bija viens no mana mūža lieliskākajiem braucieniem," pēc finiša atzina Latvala. "Esmu patiešām lepns šodien būt soms. Man pagaidām bijusi visai smaga sezona, taču uzvarēt savās mājās ir gandrīz kā puse no pasaules čempiona titula. Biju pilnībā koncentrējies šīm sacensībām. Pēc neveiksmes Polijā sapratu, ka cerēt uz titulu vairs nevaru."

Latvalas uzvaru šodien nopietni apdraudēja tikai Ožjē, kamēr pārējie sekotāji bija visai tālu. Trešo vietu ieguva norvēģis Madss Ostberjs, kamēr Kriss Mīkss no šīs pozīcijas vakar izstājās, ciešot avārijā. Iespaidīgos apstākļos ceturto vietu izcīnīja beļģis Noivils, kura komandai bija ļoti ātri jāsagatavo mašīna pēc piedzīvotās avārijas treniņbraucienos. Savukārt piekto vietu ieguva igaunis Ots Tanaks.

Sezonas nākamais posms tiks aizvadīts pēc trim nedēļām Vācijā.

Somijas WRC posms

V.PilotsValstsLaiks
1.J. LatvalaSomija2:33:03.8
2.S. OžjēFrancija+13.7
3.M. OstberjsNorvēģija+1:36.8
4.T. NoivilsBeļģija+3:58.7
5.O. TanaksIgaunija+4:29.3
6.J. HanninensSomija+4:44.3

Sezonas kopvērtējums

V.PilotsValstsPunkti
1.S. OžjēFrancija182
2.J. LatvalaSomija93
3.M. OstberjsNorvēģija84
4.A. MikelsensNorvēģija83
5.T. NoivilsBeļģija70
6.K. MīkssLielbritānija54

Izmantotie resursi:
Latvala wins fastest WRC rally ever - wrc.com