Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Rosi: "Zarko nav slikts cilvēks, viņš vienkārši nemāk apdzīt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosi: "Zarko nav slikts cilvēks, viņš vienkārši nemāk apdzīt"
Valentino Rosi un Johans Zarko
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītā MotoGP posma uzvarētājs Valentino Rosi jau otro reizi šosezon piedzīvoja sadursmi ar čempionāta debitantu Johanu Zarko. Pēc notikušā pieredzējušais Rosi atzīst, ka "Tech 3 Yamaha" komandas pārstāvis šobrīd vēl gluži vienkārši nav iemācījies korekti veikt apdzīšanas.

Tieši Zarko uzvarēja Nīderlandes posma kvalifikācijā un bija vadībā pirmos 11 apļus, kad trase vēl bija sausa. Tad viņu apdzina "Yamaha" komandas braucējs Rosi, bet Zarko uzreiz pēc tam mēģināja atgūt pirmo pozīciju, aizķerot konkurenta motocikla aizmugurējo riepu. Kamēr Rosi noturēja vadību, francūzis zaudēja vairākas pozīcijas un ar to viņa cīņa par uzvaru bija galā.

Zarko iepriekšējos divus gadus kļuva par čempionu Moto2 klasē, un Rosi uzskata, ka 26 gadus vecais sportists vēl nav apzinājies MotoGP motocikla izmērus.

"Es sāku domāt, ka viņš nav slikts cilvēks, bet vienkārši nesaprot, cik izmēros atšķirīgi ir motocikli, jo arī šajās sacīkstēs, tāpat kā Ostinā, viņš mēģināja darīt kaut ko, kas nav iespējams," saka Rosi. "Tobrīd atrados savā trajektorijā. Kad pats iesaistos šādos momentos, saprotu, ka otrs braucējs nevar pēkšņi vienkārši izgaist. Kā Marks Markess saka, šeit ir MotoGP, un te visiem jābrauc agresīvi, bet tas ir labi tikmēr, kamēr viss ir kārtībā."

Pēc šī posma situācija kopvērtējumā kļuvusi vēl saspringtāka, un pašlaik pirmajās četrās pozīcijās esošie sportisti iekļaujas 11 punktu robežās, Rosi ieņemot trešo pozīciju.

"Šī man bija svarīga uzvara, arī cīņa čempionāta kopvērtējumā tagad kļuvusi ciešāka," atzīst Rosi, kurš Asenes trasē triumfēja jau desmito reizi, ieskaitot panākumus zemākajās klasēs.

Zarko, kurš šogad ieguvis vienu pole position, vienreiz uzstādījis ātrāko apli un vienu reizi arī kāpis uz pjedestāla, gūstot otro vietu māju posmā Francijā, pašlaik MotoGP čempionātā ir sestais.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...