Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"MotoGP" ienāks elektriskie motocikli

Juris Grīns
Juris Grīns

"MotoGP" ienāks elektriskie motocikli
"Energica" motocikls
Foto: moto.it

"MotoGP" sacensību rīkotājs "Dorna Sports" prezentējis jaunu klasi elektriskajiem motocikliem, kas pirmo reizi dzīvē būs redzama jau 2019. gada sezonā un sauksies "Moto-e World Cup".

Tā kļūs par atbalsta kategoriju "MotoGP" pasaules čempionātam un plānots, ka risināsies atsevišķu "MotoGP" posmu nedēļas nogalēs. Šobrīd gan vēl nav zināms, kurās trasēs būs redzamas "Moto-e World Cup" sacensības.

Motociklus jaunizveidotajam seriālam piegādās Itālijas rūpnīca "Energica", kas konkursā uzvarēja Beļģijas ražotāju "Sarolea".

Komandas izmantos rūpnīcā Modenā tapušā ielas motocikla "Energica Ego" uzlabotu versiju, kas spēšot attīstīt 145 zirgspēku jaudu un sasniegt maksimālo ātrumu 240 km/h. Šogad šis motocikls Menas salas TT sacīkstēs elektrisko braucamrīku klasē "Zero" ieguva septīto vietu.

Zināms, ka "Michelin" rūpnīcas "MotoGP" tehniskās nodaļas vadītājs Nikolā Gubērs atstās savu amatu, lai turpmāk darbotos kā "Moto-e World Cup" izpilddirektors.

Paredzams, ka uz starta pirmajā sezonā stāsies 15 līdz 20 motocikli, bet sacensību garums varētu būt aptuveni desmit apļi. Motocikla testi sāksies nākamgad.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...