Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kārlis Reišulis uzvar braucienā un EMX125 posmā ieņem otro vietu

Juris Grīns
Juris Grīns

Kārlis Reišulis uzvar braucienā un EMX125 posmā ieņem otro vietu
Kārlis Alberts Reišulis. Foto: mxgp.com

Nedēļas nogalē Francijā norisinājās Eiropas motokrosa čempionāta piektā posma sacensības EMX125 klasē. Lielisku sniegumu nodemonstrēja Kārlis Alberts Reišulis, izcīnot uzvaru vienā no braucieniem, taču summā mazliet pietrūka līdz uzvarai. Jānis Mārtiņš Reišulis šoreiz izcīnīja septīto vietu.

K.Reišulis Ernē trases dubļos pirmo braucienu noslēdza trešais, zaudējot holandietim Kasam Valkam un francūzim Aleksim Fuerī. Savukārt otrajā braucienā "MJC Yamaha" rūpnīcas komandas braucējs izcīnīja uzvaru, Valkam ieņemot otro vietu, bet trešo sasniedzot Ivano van Erpam.

Francijas posmā līdz ar to uzvarēja Valks, kamēr K.Reišulis zaudēja divus punktus un ierindojās otrajā vietā. Trešais bija Fuerī. Tikmēr J.Reišululim šoreiz braucienos astotā un septītā pozīcija, kas summā ļāva ieņemt septīto vietu.

Eiropas čempionāta kopvērtējumā brāļi turpina cīņu par godalgotajām vietām. Kārlim tagad izdevies pakāpties jau uz otro pozīciju, un līderim Valkam viņš četrus posmus pirms sezonas beigām zaudē 32 punktus. Jānis pēc šī posma atkāpies uz piekto vietu.

Turpat Francijā, gan bez latviešu sportistu līdzdalības, notika arī Eiropas čempionāta piektais posms EMX250 klasē. Uzvaru guva holandietis Riks Elzinga, lai gan braucienos viņš sasniedza otro un trešo vietu. Pa vienai uzvarai guva norvēģis Korneliuss Tondels un spānis Jago Martiness, bet Francijas posma summā viņiem otrā un trešā pozīcija.

Elzinga tagad pārņēmis vadību kopvērtējumā, kur par nieka vienu punktu pārspēj Tondelu. Pārējie zaudē ļoti ievērojami - trešajā vietā esošais Andreā Bonakorsi līderim piekāpjas jau par 64 punktiem, bet līdz čempionāta beigām vēl pieci posmi.

Rezultāti

Sacensību apskats:

     [+] [-]

, 2022-06-06 16:04, pirms 2 gadiem
Šausmas, cik daudz atpaliek pārējie čaļi no Kārļa Alberta un Valka!