Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"MotoGP" līderis Doviciozo atraida "Ducati" piedāvājumu

Juris Grīns
Juris Grīns

"MotoGP" līderis Doviciozo atraida "Ducati" piedāvājumu
Andreā Doviciozo
Foto: AFP/Scanpix

"MotoGP" pasaules čempionāta līderis Andreā Doviciozo atraidījis sākotnējo "Ducati" piedāvājumu par līguma pagarināšanu. Lai gan iepriekš tika ziņots, ka abu pušu vienošanās varētu notikt drīz, pagaidām sportists esot tālu no jauna kontrakta ar komandu.

Doviciozo "Ducati" rūpnīcas komandā startē kopš 2013. gada. Pērnā sezona itālim izvērsās līdz šim veiksmīgākā, un viņš līdz pēdējam posmam cīnījās par titulu ar "Honda" vienības braucēju Marku Markesu, tomēr piekāpjoties un izcīnot vicečempiona godalgu. Šī gada izskaņā sportista saistības ar "Ducati" beigsies un šobrīd tiek veiktas pārrunas par līguma pagarināšanu.

Komandas vadītājs Davids Tardoci nesen izteicās, ka Horhe Lorenso ir tālu no tikšanas pie jauna līguma, kamēr ar Doviciozo vienošanās tikšot panākta drīz. Tikmēr Doviciozo aģents Simons Batistella atklāj, ka pašlaik pārrunas nav iegājušas vajadzīgajā gultnē.

"Esam tālu," viņš komentē situāciju ar līguma pagarināšanu. "Mēs tikāmies ar "Ducati" vadību un beidzot pateicām, ka ir jāturpina strādāt, lai Andreā komandā justos komfortabli. Braucējs neprasa neko īpašu, neko neiespējamu, vien lietas, ko ir pelnījis, ņemot vērā savu veikumu. Šobrīd mēs neesam tuvu jaunam līgumam."

Būdams "Ducati" komandas līderis, Doviciozo ir uzvarējis septiņās no aizvadītajām 16 sacīkstēm "MotoGP", kā arī šobrīd, pēc aizvadītiem trim posmiem 2018. gada sezonā, ir līderis kopvērtējumā.

Zināms, ka Doviciozo runā arī ar "Suzuki" un "Honda" rūpnīcu komandām, lai gan ticamākā ir versija par viņa palikšanu "Ducati" sastāvā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...