Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Markesam kritiens, Valensijas kvalifikācijā uzvar Vinaless

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Markesam kritiens, Valensijas kvalifikācijā uzvar Vinaless
Maveriks Vinaless. Foto: EPA/Scanpix

Šodien tika aizvadītas Moto GP sezonas pēdējā posma, kas norisinās Valensijā, kvalifikācijas sacensības. Uzvaru izcīnīja mājinieks Maveriks Vinaless, aiz muguras atstājot citu spāni – Aleksu Rinsu.

Lai gan treniņu sesijās sportistus pavadīja lietus, pirms kvalifikācijas tas mitējās, ļaujot pāriet uz sausam laikam paredzētām riepām. Galvenais pretendents uz pirmo vietu bija Marks Markess, taču čempiona titulu nodrošinājušais spānis jau pirmajā aplī kļūdījās, izlidoja no trases, piedzīvoja kritienu un savainoja plecu.

Pēc sarunas ar komandu un konsultēšanās ar mediķiem Markess trasē atgriezās piecas minūtes pirms kvalifikācijas beigām. Viņam izdevās sasniegt trešo labāko laiku, bet turpinājumā konkurenti Markesu nostūma līdz piektajai pozīcijai.

Labākais apļa laiks gan tobrīd, gan arī kvalifikācijas beigās piederēja Maverikam Vinalesam, kurš pirmo reizi sezonā startēs no pirmās vietas. Viņam aiz muguras palika Alekss Rinss, bet sekoja divi braucēji no Itālijas – Andrea Doviciozo un Danilo Petruči.

Valensijas GP kvalifikācija

VSportistsValstsMotoLaiks
1.Maveriks VinalessSpānijaYamaha1:31.312
2.Alekss RinssSpānijaSuzuki+0.068
3.Andrea DoviciozoItālijaDucati+0.080
4.Danilo PetručiItālijaDucati+0.102
5.Marks MarkessSpānijaHonda+0.130
6.Pols EspargaroSpānijaKTM+0.265
7.Andrea JannoneItālijaSuzuki+0.317
8.Aleikss EspargaroSpānijaAprilia+0.381
9.Dani PedrosaSpānijaHonda+0.828
10.Džeks MillersAustrālijaDucati+0.833
11.Juhans ZarkuFrancijaYamaha+0.867
12.Mišele PirroItālijaDucati+0.998