Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"MotoGP" plāno rīkot posmu ielu trasē

Juris Grīns
Juris Grīns

2021. gada sezonā vienu no "MotoGP" čempionāta posmiem plānots rīkot Indonēzijā, turklāt sacensības norisināsies trasē, kas ierīkota pilsētas ielās.

Ielu trases nav bieža parādība motošosejas sacensībās, lai gan šādi piemēri ir.

Čempionāta rīkotāju delegācija, ieskaitot "MotoGP" bosu Karmelo Espeletu, jau apmeklējuši Lombokas salu, kurā plānots izveidot sacīkšu trasi. To būvēs Francijas uzņēmums "Vinci Construction", kas arī kļūs par investoru, iepludinot projektā aptuveni 900 miljonus eiro.

Kad trase būs gatava un varēs uzņemt sacīkstes, "MotoGP" beidzot būs izdevies iekarot pasaules lielāko divriteņu motorizēto transportlīdzekļu tirgu. Šajā valstī motocikli un tamlīdzīgi braucamrīki ir ārkārtīgi populāri pārvietošanās līdzekļi.

"Trases taisne atradīsies pilsētā, bet padoks tiks ierīkots izstrāžu centra teritorijā," skaidro Espeleta, kurš cer, ka trasi izdosies pabeigt plānotajā laikā. "Pārējā laikā šo centru varēs izmantot citām vajadzībām."

Jāpiemin, ka šogad Lombokas sala cieta zemestrīcē, kas Indonēzijā ir samērā bieža parādība.

Arī Somija un Meksika vēlas iekarot vietu "MotoGP" kalendārā, tomēr uz 2019. gadu tas vēl nenotiks, jo plānā aizvien ir aizvadīt 19 posmus.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...