Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Valentino Rosi skolnieks debitēs "MotoGP"

Juris Grīns
Juris Grīns

Valentino Rosi skolnieks debitēs "MotoGP"
Frančesko Baņaija
Foto: oasport.it

Itāļu motošosejas uzlecošā zvaigzne Frančesko Baņaija, kurš ir Valentino Rosi akadēmijas biedrs, jau 2019. gadā debitēs "MotoGP" pasaules čempionātā.

21 gadu vecais Baņaija pērn aizvadīja labu debijas sezonu "Moto2" klasē, četros posmos kāpjot uz pjedestāla un kopvērtējumā gūstot piekto vietu, kas ļāva kļūt par labāko debitantu. Vēl pirms tam sportists četras sezonas brauca "Moto3" kategorijā. Tāpat viņš ir septiņkārtējā "MotoGP" čempiona Valentino Rosi izveidotās programmas "VR46 Riders Academy" dalībnieks.

Baņaijam izdevies panākt līgumu ar "Ducati", bet 2019. un 2020. gadā itālis startēs šīs rūpnīcas satelītvienības "Pramac" sastāvā. Šogad "MotoGP" čempionātā "Pramac" startēs Danilo Petruči, kurš brauks ar "Ducati Desmosedici GP18" motociklu, kā arī Džeks Millers, kurš startēs ar "GP17" modeli. Petruči jau paziņojis, ka pēc 2018. gada sezonas komandu pametīs, kamēr ar Milleru līgumu plānots pagarināt arī uz 2019. gadu, kas gan vēl nav izdarīts.

Šobrīd daudzas komandas vēl nav apstiprinājušas sastāvus 2019. gada sezonai, tomēr dažiem līgumi jau kabatā. Maveriks Vinjaless turpinās startēt "Yamaha" rūpnīcas komandā, tāpat pie līgumiem uz nākamo gadu jau ticis Kels Kračlovs ("LCR Honda"), kā arī debitanti Havjērs Simeons ("Avintia Ducati") un Franko Morbindelli ("Marc VDS Honda").

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...