Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kvartararo: "Sprinta sacīkstes visos posmos rīkot ir bīstami"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kvartararo: "Sprinta sacīkstes visos posmos rīkot ir bīstami"
Foto: motogp.com

2021. gada "MotoGP" čempions Fabio Kvartararo uzskata, ka nav pareizi sprinta sacīkstes rīkot pilnīgi visos čempionāta posmos, kā tas bija šogad.

Sprinta sacīkstes "MotoGP" tika ieviestas vien aizvadītajā sezonā un uzreiz notika visu posmu ietvaros. Izņēmums bija Austrālija, kur laikapstākļu dēļ tika mainīta sacensību programma un sestdien tika rīkota "Grand Prix" sacīkste. Statistika rāda, ka kopumā līdzjutēju interese par sestdienas notikumiem ir kļuvusi lielāka, ja salīdzina ar iepriekšējo gadu.

Tomēr Kvartararo uzskata, ka tas nav pareizs solis, turklāt pat rada papildus bīstamību. Šogad arī nevienā posmā uz "Grand Prix" sacensībām nebija pilns starta laukums, ko viņš saista tieši ar sprinta sacīkšu ieviešanu.

"Tā nav nejaušība, bet liela problēma," stāsta "Yamaha" komandas braucējs. "Manuprāt, šis jau tā ir bīstams sporta veids, un kā sportists varu apgalvot, ka sprinta sacīkstē nogurst daudz vairāk nekā garajā sacīkstē. Motociklu ar katru reizi vadīt kļūst fiziski grūtāk. Nedomāju ka sprinta sacīkstes mums ir vajadzīgas katrā posmā. Valensijas trasē, kur notiek sezonas fināls, nav tukšu skatītāju vietu. Tad kādēļ vēl pievienot papildus sacīksti sestdienā? Mēs nedrīkstam tā turpināt. Neesmu organizators un nezinu pretējās puses viedokli, bet nedomāju, ka tas ir pareizais ceļš."

Nākamgad "MotoGP" kalendārā atgriezīsies posms Aragonas trasē, tāpat pirmo reizi risināsies pārceltais Kazahstānas posms. Līdz ar to kopā aizvadāmo sacensību skaits sasniegs 44.

Arī "Aprilia" braucējs Aleišs Espargaro uzskata, ka sprinta sacīkšu skaits ir jāsamazina, tomēr čempionāta rīkotājs "Dorna Sport" uzvaru liek uz "MotoGP" popularitātes audzēšanu.

"Jūs domājat, ka mēs drošības komisijas sēdēs nemēģinājām spiest uz sprinta sacīkšu skaita samazināšanu? To darīja visi braucēji, visās sēdēs," atklāj Espargaro. "Bet varu saprast arī čempionāta rīkotāju pozīciju. Pagājušajā gadā trases bija tukšas. Tagad skatītāju skaits strauji aug, un viņi tic, ka tas ir sprinta sacīkšu dēļ. Es gan par to neesmu drošs."

Izmanotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...