Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"MotoGP" sacīkstes pirmo reizi notiks ielu trasē

Juris Grīns
Juris Grīns

"MotoGP" sacīkstes pirmo reizi notiks ielu trasē
Foto: AP/Scanpix

Jau tuvākajā nākotnē viens no "MotoGP" posmiem visticamāk risināsies kādas lielpilsētas centrā. Čempionāta komerciālo tiesību īpašnieces "Dorna" vadītājs Karmelo Espeleta atklāj, ka jau šobrīd tiek aktīvi strādāts pie šāda plāna.

Spāņu izdevumam "Expansion" Espeleta pavēstījis, ka pilsētas posms kalendārā varētu parādīties nākamo dažu gadu laikā.

"Ir iespējams, ka "MotoGP" kalendārā parādīsies pilsētas posms," saka Espeleta. "Tapšanas stadijā ir pamatīgs projekts un trase atradīsies pilsētā, kas mūs silti uzņems. Paredzam, ka trases galvenā taisne atrastos uz pilsētas ielas, bet boksu teritorija būtu paslēpta, integrēta izstāšu centrā. Grand Prix nedēļas nogalē to izmantotu sacīkšu vajadzībām, bet pārējā gada laikā - citiem pasākumiem."

2018. gada kalendārā ir iekļauta Taizeme un paredzams, ka 2019. gadā pievienosies arī Somija, līdz ar to "MotoGP" posmu skaits sasniegs 20.

Espeleta atklāj, ka šobrīd interesi par "MotoGP" posma rīkošanu izrāda vēl astoņas citas valstis, tomēr čempionāta vadībai nav plāna kalendārā iekļaut vairāk par 20 posmiem.

Neoficiāli zināms, ka tiek veiktas sarunas par pilsētas posma rīkošanu Meksikā, tāpat uz šādu posmu pretendē Apvienotie Arābu Emirāti. "Dorna" gan pagaidām sīkāku informāciju neizpauž.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2018-01-20 13:46, pirms 6 gadiem
pilsētā būtu kruta un arī vienlaicīgi riskanti - ja ir kritiens liela ātruma līkumā, tad varētu būt smagas traumas. Arī trases malā vates borti maz ko palīdzēs. Pie tam, pēc jebkura kritiena obligāti SC, jo citādi glābēji nenormāli riskē ar savu dzīvību. Kā zinām, šobrīd tie sevi aizsargā ar speciāla pārnēsājama borta palīdzību, bet parasti tas notiek vismaz 30 metrus no asvalta.

     [+] [-]

, 2018-01-25 10:24, pirms 6 gadiem
Macau,IOM....