Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Pedroza smagajā kritienā guvis traumu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Honda" rūpnīcas komandas braucējs Danijs Pedroza, kurš "MotoGP" sacīkstēs Argentīnā piedzīvoja smagu kritienu, visticamāk būs spiests izlaist čempionāta nākamo posmu.

Termas de Rio Hondo trasē notikušajās sacīkstēs jau pirmajā aplī, pēc cīņas ar Johanu Zarko, Pedroza bija spiests uzbraukt asfalta slapjajai daļai, kā rezultātā nespēja savaldīt motociklu un iespaidīgi tika nomests no tā.

Lai gan tobrīd šķita, ka traumas nav gūtas, komanda oficiālajā paziņojumā atklāja, ka sportists jūt sāpes labās rokas plaukstas locītavā, līdz ar to tiks veiktas papildus medicīniskās pārbaudes.

Pedroza apmeklēja klīniku Barselonā, kur viņam tika diagnosticēts lūzums un jau veikta operācija.

"Honda" paziņojums vēsta, ka operācija noritējusi sekmīgi un turpmākie jaunumi varētu būt zināmi turpmāko divu dienu laikā. Tāpat komanda atzina, ka vēl nav izlemts, vai Pedroza piedalīsies nākamajā "MotoGP" posmā, kas 22. aprīlī notiks ASV pilsētā Ostinā.

Ja Pedroza uz starta nestāsies, viņu visticamāk aizstās "Honda" testu braucējs Stefans Bradls, kurš "MotoGP" nav startējis kopš 2016. gada, kad sportists pārstāvēja "Aprilia" krāsas. Pēc nesekmīgas pāriešanas uz superbaiku pasaules čempionātu (WSBK), šogad Bradls divas reizes piedalījies testos "Honda" sastāvā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...