Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Pedroza pametīs "Honda", par Markesa komandas biedru kļūs Lorenso

Juris Grīns
Juris Grīns

Pedroza pametīs "Honda", par Markesa komandas biedru kļūs Lorenso
Horhe Lorenso
Foto: AFP/Scanpix

"Honda" komanda apstiprinājusi, ka tās ilggadējais braucējs Danijs Pedroza pēc šīs sezonas dosies prom, bet jau drīz plānots oficiāli paziņot, ka viņa vietu ieņems Horhe Lorenso, kurš šobrīd pārstāv "Ducati" vienību. Savukārt "Ducati" rūpnīcas komandā nākamgad startēs Danilo Petruči.

Otrdien "Honda" oficiāli apstiprināja, ka Pedroza šogad aizvada pēdējo sezonu komandas sastāvā. Spānis "Honda" rūpnīcai pievienojās 2006. gadā un kopš tā laika trīs reizes kļuvis par "MotoGP" vicečempionu, kā arī uzvarējis 31 posmā. Šīs sezonas sākums Pedrozam izvērsies smags, pēc sešiem posmiem viņš ieņem tikai 12. pozīciju. Abas puses par šķiršanos vienojušās mutiski.

Tikmēr jau tuvākajā laikā "Honda" paziņos par līguma noslēgšanu ar iepriekšējā "MotoGP" posma uzvarētāju Horhi Lorenso, vēsta respektablais portāls "Motorsport.com". Vienošanās notikusi pirms neilga laika, vēl pirms Lorenso kļuva par Itālijas "Grand Prix" uzvarētāju. Kontrakts noslēgts uz diviem gadiem un katrā no sezonām Lorenso algā saņems četrus miljonus eiro. Pērn un šogad spānis pārstāv "Ducati" krāsas, tomēr līdz šim viņa rezultāti bijuši stipri viduvēji, jo Lorenso neesot spējis pielāgot savu braukšanas stilu motociklam.

Tāpat "Motorsport.com" rīcībā ir informācija, ka "Ducati" rūpnīcas komanda Lorenso vietā jau izlēmusi parakstīt līgumu ar itāli Danilo Petruči, kurš pašlaik startē rūpnīcas satelītvienības "Pramac" sastāvā un rāda labu sniegumu. Uz šo vietu pretendējis arī otrs "Pramac" braucējs Džeks Millers, kurš tomēr paliks līdzšinējā vienībā, kamēr viņa komandas biedrs būs pašreizējais "Moto2" klases līderis Frančesko Baņaija.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...