Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" atklāj, kādēļ neatjaunoja sadarbību ar "McLaren"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" atklāj, kādēļ neatjaunoja sadarbību ar "McLaren"
Foto: AP/Scanpix

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs beidzot atklājis patieso iemeslu, kādēļ viņa pārstāvētā rūpnīca atteikusies piegādāt motorus "McLaren" komandai. Tas noticis loģistikas apsvērumu dēļ.

Aizvadītajā vasarā, kad kļuva publiski zināms par "McLaren" vēlmi lauzt sadarbību ar "Honda", izrādījās, ka "Mercedes" rūpnīca nevēlas atjaunot dzinēju piegādes līgumu ar leģendāro britu F1 komandu. Toreiz prese rakstīja, ka "Mercedes", iespējams, baidās no konkurences, tomēr patiesais iemesls bijis cits.

"Mēs gribējām dot "McLaren" savu motoru, tomēr mums nebija tādas struktūras un kapacitātes, lai jau 2018. gadā piegādātu dzinējus ceturtajai komandai," intervijā "ESPN" skaidro Toto Volfs. "Vienkārši pārrunas notika pārāk vēlu."

Jau pavasarī notikušajos oficiālajos testos "McLaren" komanda esot sapratusi, ka 2017. gada "Honda" dzinējs nebūs daudz labāks par iepriekšējo modeli, un to turpinās vajāt gan jaudas deficīts, gan izturības problēmas. Tieši tobrīd "McLaren" līdzīpašnieks Mansūrs Odžehs esot uzrunājis savu tuvu draugu, "Daimler" priekšsēdētāju Dīteru Ceči, prasot, vai nav iespējams tikt pie "Mercedes" motoriem uz 2018. gada "Formula 1" sezonu.

"McLaren" komanda "Mercedes" motorus izmantoja no 1995. līdz 2014. gadam un varētu tos lietot arī nākotnē.

"Nekad nevar izslēgt iespējamību par dzinēju piegādi kādai komandai nākotnē, tādēļ "McLaren" vai arī kāda cita komanda nākotnē varētu kļūt par mūsu partneri," norāda Volfs.

2018. gadā "McLaren" pirmo reizi savā vēsturē startēs ar "Renault" dzinējiem.

Izmantotie resursi:
F1i.fr - F1i Magazine, la Formule 1 sur internet.

     [+] [-]

, 2017-12-28 12:08, pirms 6 gadiem
ooooo, kas pa zinu, cik izsmelosa info.... twiteri gadijuma nevar garakus rakstus izlasit?

     [+] [-]

, 2017-12-28 12:52, pirms 6 gadiem
uz 2021 gada sezonu gan jau dabūs Meršu dzinējus atkal

  -1 [+] [-]

, 2017-12-28 12:56, pirms 6 gadiem
Jā.....
loģistikas problēmas...
būtu vismaz uzrakstījuši, ka rūpnīcai nav kapacitātes saražot tik daudz dzinējus.
Ja Williams pāries uz Honda, tad gan būs jārunā kas cits, jo loģistikas problēmas un ražošanas problēmas būs atrisinātas.