Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Marussia" un "Caterham" izlaidīs ASV un, visticamāk, arī Brazīlijas F1 posmu

Rolands Eliņš

"Marussia" un "Caterham" izlaidīs ASV un, visticamāk, arī Brazīlijas F1 posmu
"Caterham" pilots Markuss Eriksons
Foto: AFP/Scanpix

F1 priekšnieks Bērnijs Eklstouns apstiprinājis, ka devis atļauju "Caterham" un "Marussia" komandām bez papildu sankcijām izlaist nākamo sacensību posmu, kurš paredzēts nākamajā nedēļas nogalē ASV. Skaidrs, ka "Caterham" nestartēs arī Brazīlijā pēc divām nedēļām, un, lai arī oficiāli apstiprināts tas nav, "Marussia" droši vien sagaida līdzīgs liktenis.

"Caterham" šobrīd ir pārgājusi apsaimniekotāju rokās, tādējādi cenšoties izglābt komandu no kreditoriem un finansiālajām problēmām, līdzīgas nelaimes piemeklējušas arī "Marussia", kurai turklāt jāsatraucas par smagi avarējušā pilota Žila Bjanki veselības stāvokli.

"Marussia" jau Soču posmā startēja tikai ar vienu formulu, skaidrojot to ar cieņas izrādīšanu pret Bjanki, taču pastāvēja iespēja, ka ASV varētu debitēt komandas rezerves pilots, mājinieks Aleksandrs Rosi. Šī iespēja nu zudusi, jo Bērnijs Eklstouns apstiprinājis abu iepriekš minēto komandu nepiedalīšanos ASV posmā. "Caterham" izlaidīs arī Brazīlijas posmu, savukārt "Marussia" liktenis vēl neskaidrs, tiesa, paredzēts, ka komandas un formula uz Brazīliju tiks nogādātas pa tiešo no ASV, kamēr "Marussia" formulas nākamajā nedēļas nogalē atradīsies vēl Eiropā, tādēļ tās dalība Brazīlijā ir apšaubāma.

Tas nozīmē, ka cīņā Teksasā dosies vien deviņas komandas un 18 piloti. Ne "Caterham", ne "Marussia" nav pieskaitāma pie F1 līderēm, gluži pretēji, šajā sezonā kopā tās guvušas tikai divus punktus (Bjanki devītā vieta Monako).

F1 kalendārā atlikuši vairs tikai trīs posmi, no kuriem pēdējais notiks Abu Dabi. Kopvērtējuma līderus Luisu Hamiltonu un Niko Rosbergu šobrīd šķir 17 punkti.

Izmantotie resursi:
BBC Sport - Marussia and Caterham to miss US...

  +2 [+] [-]

, 2014-10-25 16:29, pirms 10 gadiem
tā vien izskatās ka ar to abu komandu liktenis pēc sezonas ir skaidrs

     [+] [-]

, 2014-10-25 17:10, pirms 10 gadiem
pūce rakstīja: tā vien izskatās ka ar to abu komandu liktenis pēc sezonas ir skaidrs
Un pareizi vien ir. Tie laiki, kad šādām komandām bija sava vieta F1 barības ķēdē ir beigušies. Savulaik caur Minardi veidīgajām komandām labākie tika pie iespējas braukt augstāka līmeņa komandās. Nemaz nerunājot par to, ka šādām komandām tika izīrēti vadošo komandu jaunie piloti.
Šo komandu laikos uz augšu nav ticis neviens pilots. Tik vien kā izīrētais Rikiardo. Gan jau, ka arī Bijanki būdams Ferrari akadēmijas pilots būtu nākamo sezonu ticis kaut kur augstāk.
Kopumā šīs komandas šobrīd F1 tikai agonē, pastāv bez reāla pamata.
Tomēr par pilotu skaita palielināšanu ir jādomā. Ar 18 pilotiem vien būs smagi par īsu. Tomēr meklēt nākamsezon kārtējos Marussia vai Caterham arī jēgas nav.

     [+] [-]

, 2014-10-25 17:49, pirms 10 gadiem
pūce rakstīja: tā vien izskatās ka ar to abu komandu liktenis pēc sezonas ir skaidrs
Nav teikts. Marussia vnk ietaupa + gada beigās par 9. vietu smuka prēmija sanāk.

     [+] [-]

, 2014-10-25 21:51, pirms 10 gadiem
Starpcitu, 18 braucēji ne tuvu nav rekords.
Uz 1958. gada Argentīnas GP devās vien 10 braucēju, tomēr, neatkarīgi no tā, sacīkstes iegāja vēsturē uz visiem laikiem...

Ieskats vēsturē: GP ar vismazāk dalībniekiem |...

     [+] [-]

, 2014-10-26 08:35, pirms 10 gadiem
wildo rakstīja: Starpcitu, 18 braucēji ne tuvu nav rekords.
Uz 1958. gada Argentīnas GP devās vien 10 braucēju, tomēr, neatkarīgi no tā, sacīkstes iegāja vēsturē uz visiem laikiem...

http://for1mula.wordpress.com/2014/10/25/ieskats-vesture-gp-ar-vismazak-dalibniekiem/
20xx gada ja nemaldos ta bija Indianapolisa starteja 3 komandas-
6 brauceji!
Ferarri Minardi un Arrows!

     [+] [-]

, 2014-10-26 09:27, pirms 10 gadiem
arvids1991 rakstīja: 20xx gada ja nemaldos ta bija Indianapolisa starteja 3 komandas-
6 brauceji!
Ferarri Minardi un Arrows!
2005.-tajā. Arī tas ir pieminēts rakstā (starpcitu ar to vispār tas viss sākas) bet uz pašu posmu devās 20 braucēji, bet Argentīnā pat kvalifikācijā vairāk par 10 vāģiem nebija.
Un neliela nianse, Arrows vietā bija Jordan.